Werner L&S
Kooltjesharker
- Berichten
- 147
Maandag hebben wij een heerlijke iberico varkensrib op de bbq gelegd. Dit was de eerste keer en eerlijk gezegd voor herhaling vatbaar.
Zaterdag heb ik het vlees uit de vriezer gehaald en ontdooid. Zondag een pan op het vuur gezet met pekelzout, kruiden en appelazijn en opgewarmd totdat het zout was opgelost. Na het afkoelen is het rack zonder vlies met het pekelwater in een zak gegaan die 24 uur in de koelkast heeft gelegen.
Maandag was het eindelijk zover
. Bastard ingericht op indirect met kolen en 2 blokjes appelhout. Met een gemiddelde temperatuur van 160 graden was de varkensrack binnen 2 uur klaar. Helaas was dit te vroeg omdat ik 2,5 uur had gerekend en de eters er nog niet waren.
Het vlees snel in aluminium folie verpakt op 62 graden en in een koelbox gelegd. Daarna de aardappels met vet van het varkensrack gebakken op de q. Het was smullen....
Foto's kunnen de volgende x iets beter.
Zaterdag heb ik het vlees uit de vriezer gehaald en ontdooid. Zondag een pan op het vuur gezet met pekelzout, kruiden en appelazijn en opgewarmd totdat het zout was opgelost. Na het afkoelen is het rack zonder vlies met het pekelwater in een zak gegaan die 24 uur in de koelkast heeft gelegen.
Maandag was het eindelijk zover

Het vlees snel in aluminium folie verpakt op 62 graden en in een koelbox gelegd. Daarna de aardappels met vet van het varkensrack gebakken op de q. Het was smullen....
Foto's kunnen de volgende x iets beter.