- Berichten
- 495
Vorige week tijdens m'n weekje vrij een moment gepakt om een zelf makreel te roken. Wel vaker samen gedaan in een grotere rookoven, maar niet zelf thuis op m'n Weber. En ik moet zeggen dat dit goed ging. Je kan niet flinke aantallen roken, maar een enkele gaat wel.
Ik heb de makrelen 1,5 uur laten pekelen.
Hierna flink laten drogen, ik hoor m'n pa nog zeggen dat de huid als papier moet aanvoelen, maar dit lukte mij niet ivm tijd.
Eenmaal op de Q met een aantal kolen tegen de vergiet met eikenmot kwam de temperatuur op 80 graden. Het hoogste dat de Q is geweest is 82 graden. Hier was ik blij mee, want uitschieters laten de huid scheuren. Eenmaal gaar wat kolen in het vergiet gedaan voor de rook. Na twee uur roken de vis eruit gehaald en in kranten gewikkeld.
De smaak was licht van de rook en gelukkig helemaal niet droog! Dit ga ik zeker herhalen en iets langer doorroken.
Ik heb de makrelen 1,5 uur laten pekelen.
Hierna flink laten drogen, ik hoor m'n pa nog zeggen dat de huid als papier moet aanvoelen, maar dit lukte mij niet ivm tijd.
Eenmaal op de Q met een aantal kolen tegen de vergiet met eikenmot kwam de temperatuur op 80 graden. Het hoogste dat de Q is geweest is 82 graden. Hier was ik blij mee, want uitschieters laten de huid scheuren. Eenmaal gaar wat kolen in het vergiet gedaan voor de rook. Na twee uur roken de vis eruit gehaald en in kranten gewikkeld.






De smaak was licht van de rook en gelukkig helemaal niet droog! Dit ga ik zeker herhalen en iets langer doorroken.