Beetje twijfelgeval... low&slow of high&fast?
Ik heb de kip op high&fast klaargemaakt.... dus daarom maar in dit gedeelte.
Recept is van Jamie Oliver, uit het boek: Comfort Food.
Volgende keer echt meer (en betere) foto's nemen.
Marinade voor de kip:
1 TL gemalen kruidnagel
1 TL gemalen komijn
2 TL paprika poeder
6 tenen knoflook
sap&schil van 1 citroen
stuk geraspte gember wortel
6 EL yoghurt
4 kipfilets
Dit heb ik filets in blokjes snijden in 2 uur laten marineren.
Aansluitend saus maken.
Ingredienten:
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook
2 rode pepers
Dit voor 20 minuten gefruit tot het goudgeel was.
Toegevoegd: 1 el gemalen koriander, 2 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 1 kippenbouillonblokje..
2 minuten laten inkoken/samenklonteren.
2*blok van 400 gr gepelde tomaten toevoegen, 2 blikken kokosmelk van 400 gr. en 300 ml heet water toevoegen.
Doorroeren en laten inkoken.
Vervolgens blokje kipfilet afgewisseld met stukje citroen op pennen geregen en op direct vuur gegrild.

Even laten rusten en kleiner snijden.

Daarna in de saus. Citroenpartjes bewaren.
Als alle kipstukjes in de saus liggen pers je de citroenpartjes uit.
Haal de pitjes er uit en voeg het sap toe aan de saus.

Serveren met rijst.
Resultaat was veel beter dan verwacht.
Echt comfort food!!! Je zit het te eten en wordt er gewoon stil van.
Goede balans tussen de donkere kruiden en het frisse zuur van de citroen.
Met een primo XL is het waarschijnlijk wel in 1 sessie te bereiden.
De volgende keer zal ik maar 1 blik tomaten en 1 blik kokosmelk gebruiken.
Nu zat er teveel vocht in wat niet wilde verdampen. Misschien nog een zoetje erin in de vorm van vanille suiker....wie weet.
Zeker is dat het nog een keer gemaakt gaat worden.
Ik heb de kip op high&fast klaargemaakt.... dus daarom maar in dit gedeelte.
Recept is van Jamie Oliver, uit het boek: Comfort Food.
Volgende keer echt meer (en betere) foto's nemen.
Marinade voor de kip:
1 TL gemalen kruidnagel
1 TL gemalen komijn
2 TL paprika poeder
6 tenen knoflook
sap&schil van 1 citroen
stuk geraspte gember wortel
6 EL yoghurt
4 kipfilets
Dit heb ik filets in blokjes snijden in 2 uur laten marineren.
Aansluitend saus maken.
Ingredienten:
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook
2 rode pepers
Dit voor 20 minuten gefruit tot het goudgeel was.
Toegevoegd: 1 el gemalen koriander, 2 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 1 kippenbouillonblokje..
2 minuten laten inkoken/samenklonteren.
2*blok van 400 gr gepelde tomaten toevoegen, 2 blikken kokosmelk van 400 gr. en 300 ml heet water toevoegen.
Doorroeren en laten inkoken.
Vervolgens blokje kipfilet afgewisseld met stukje citroen op pennen geregen en op direct vuur gegrild.

Even laten rusten en kleiner snijden.

Daarna in de saus. Citroenpartjes bewaren.
Als alle kipstukjes in de saus liggen pers je de citroenpartjes uit.
Haal de pitjes er uit en voeg het sap toe aan de saus.

Serveren met rijst.
Resultaat was veel beter dan verwacht.
Echt comfort food!!! Je zit het te eten en wordt er gewoon stil van.
Goede balans tussen de donkere kruiden en het frisse zuur van de citroen.
Met een primo XL is het waarschijnlijk wel in 1 sessie te bereiden.
De volgende keer zal ik maar 1 blik tomaten en 1 blik kokosmelk gebruiken.
Nu zat er teveel vocht in wat niet wilde verdampen. Misschien nog een zoetje erin in de vorm van vanille suiker....wie weet.
Zeker is dat het nog een keer gemaakt gaat worden.