- Berichten
- 10.082
Hoi BBQ-collega's
Wat kunnen dingen toch mooi samenvallen. Een tijdje geleden al eens een mooi stukje hertenbiefstuk op de kop getikt.
Vorige week liep ik al met het idee rond om eens dat hertje uit de vriezer te halen, want het is er perfect weer voor.
En laat nu de fotowedstrijd ook nog eens "wild" als onderwerp hebben!!
Dus aan de slag dan maar.
Ik heb het eenvoudig gehouden. Gewoon naturel op de bbq tot een kerntemperatuur van ca 50gr.
Eerst eventjes direct aangezet en vervolgens indirect verder laten garen met een blokje eikenhout erbij.
Als tegenhanger van het vlees een cranberry saus/compote erbij.
Het geheel geserveerd met pommes duchesses, veldsla, crushed walnoten en een klein beetje gesnipperde spaanse peper (vinden we lekker
)
De pic's or it didn't happen:
Mooi stukkie toch?
Even aanzetten en daarna indirect verder garen met eik
Tijdens het wachten (of beter gezegd: voorpret) een prachtig biertje. Genieten!!!
En na een half uurtje mocht het hertje eraf en even uitrusten onder alu folie
En hier het complete plaatje. En zoals vaker: wat is dit toch een f*cking geweldige hobby die we hier met z'n allen hebben!!!!
Gegeten als keizer!
Nu was ook mijn broertje uitgenodigd om mee te eten, maar helaas kon hij niet.
Als troost zal ik hem een linkje van dit draadje sturen >
Dank voor het kijken.
Rick
Wat kunnen dingen toch mooi samenvallen. Een tijdje geleden al eens een mooi stukje hertenbiefstuk op de kop getikt.
Vorige week liep ik al met het idee rond om eens dat hertje uit de vriezer te halen, want het is er perfect weer voor.
En laat nu de fotowedstrijd ook nog eens "wild" als onderwerp hebben!!
Dus aan de slag dan maar.
Ik heb het eenvoudig gehouden. Gewoon naturel op de bbq tot een kerntemperatuur van ca 50gr.
Eerst eventjes direct aangezet en vervolgens indirect verder laten garen met een blokje eikenhout erbij.
Als tegenhanger van het vlees een cranberry saus/compote erbij.
Het geheel geserveerd met pommes duchesses, veldsla, crushed walnoten en een klein beetje gesnipperde spaanse peper (vinden we lekker

De pic's or it didn't happen:
Mooi stukkie toch?

Even aanzetten en daarna indirect verder garen met eik

Tijdens het wachten (of beter gezegd: voorpret) een prachtig biertje. Genieten!!!

En na een half uurtje mocht het hertje eraf en even uitrusten onder alu folie

En hier het complete plaatje. En zoals vaker: wat is dit toch een f*cking geweldige hobby die we hier met z'n allen hebben!!!!

Gegeten als keizer!
Nu was ook mijn broertje uitgenodigd om mee te eten, maar helaas kon hij niet.
Als troost zal ik hem een linkje van dit draadje sturen >

Dank voor het kijken.
Rick