BasBQ
Beef en Steak

Hazenbout in de dutch oven

royke

Kooltjesharker
Berichten
169
Na enige tijd niks gepost te hebben, heb overigens ook weinig specialen gerechten gemaakt. vandaag maar weer doen en met dit heerlijke winterweer daarom hazenpeper in de dutch oven! Heerlijk recept van pinterest gevist en die zet ik nog bij maar eerst waar iedereen het meeste van houd, de fotos!

18baebc4995ed8e39bc8f69e27b8910e.jpg

4e9b3dc51d43bb7c9716b83b550f006c.jpg


a076010a6fd2236fbf6b5df58493496d.jpg

8049859b55205dbded9f9f9332ca6c72.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het potje is nog niet klaar, staat momenteel lekker te stoven op 170gr indirect


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het potje is nog niet klaar, staat momenteel lekker te stoven op 170gr indirect

Hierbij het recept van bbqjunkir op pinterest.



Wat ik extra toegevoegd en veranders heb is wortel en zilveruitjes en de hazenbout vervangen voor riblappen dit omdat het kwa smaak van vlees weinig scheelt en was in de aanbieding bij de welkbekende hamster mascottewinkel

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
lekker. lust ik ook wel
geef ff een seintje.....
 
Wanneer dek je de tafel dan kom ik even langs, heerlijk! ;)
 
Is gedekt! Lekker met rode kool en aardappel kroketjes


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi gerecht.... moet toch ook maars aan de DO.

#teveelwensen
 
Het smaakte echt lekker! Alleen de bbq smaak zat er niet in waar ik dat wel op gehoopt had..
Mischien rookhout volgende keer bij het vlees aanzetten of iets??


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi gemaakt, rookhout gebruiken als de deksel openstaat geeft wel iets extra’s (maar niet heel veel 😉)
 
Het vlees effe op lage temp op het rooster, eventueel met rookhout
 
Dat zijn wel tips ja.... ff opt rooster niet aan gedacht!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik zie dat je de haas helemaal uitgebeend hebt. Ik maak dit ook van wilde hazen. Maar ik verdeel de haas in stukken en laat het vlees aan het bot zitten. Die stukken rook ik eerst bij een temp van 107gr een uur op de BBQ met beuken hout. daarna gaat alles in de pan. op het laatst pluk ik heb vlees van van de botjes. Wel opletten voor hagelbolletjes met eten. Die krijg je er nooit 100% zeker uit.
Wel leuk om te zien dat er steeds meer wild gebruikt wordt op het forum.
 
Terug
Bovenaan Onderaan