Beef en Steak

haxe uit de vriezer

  • Onderwerp starter Onderwerp starter AV
  • Startdatum Startdatum

AV

Gemarineerd
Berichten
1.190
volle vriezer wat legen.
dus gisteren  stukken haxe van t scharrelzwien ontdooid.
nacht in een brine gehad.
net wat ingekwast met wat dingen.

DSCF0797_zpsa7acc0ce.jpg


DSCF0795_zpsec6ae49a.jpg


vanavond maar is weerzien
 
Spannend, met wat voor dingen kwast je het in?
 
hoofdzakelijk mosterd,dan voor de vuist weg ketjap kipkruiden azijn peper zout.
starter warmd nu op.
nu eerst een halve liter

ga met turf rooksmaak brengen.(iemand ervaring hiermee) ? ?
net wat gehaald uut duitsland
 
Ken het wel van een reis door Ierland, ik vind het lekker ruiken, maar of het lekker is i.c.m. eten? We gaan het van je horen :D
 
DSCF0799_zpsddc09f92.jpg

ffn na 6ssen begonnen.
t turf hebt geduld,want dat is t al eeuwen :-\
DSCF0800_zpsd75dbb6f.jpg


de kooltjes niet ,die willen plankgas
DSCF0801_zps3cd209e1.jpg


dus poten dr bij
DSCF0802_zps6d7813fc.jpg


tussentijd begonnen mn lintwormen op te spelen,dus ffn wat worstbrood op de rvs oliebollen/patat schep
DSCF0803_zps204fa109.jpg

deze was half uur gelee.
DSCF0807_zpseb39082e.jpg

kleurt al mooi ,kern temp 68 graden.
eind resultaat straks of morgen



 
Oh, die gaan al lekker die goede kant op!

Eet je ze zo op of gebruike je ze ergens in?
 
weet t ook nie ,heb is ergens gelezen dat paling met turf gerookt wordt
 
Zijn dat varkenspoten? Ziet er toch wel smakelijk uit moet ik zeggen!
 
noskos zei:
Eet je ze zo op of gebruike je ze ergens in?

altijd eerst  spoedig mogelijk wegwerken.
valt t tegen of is t te veel dan gaat t voor bamie /nassie vlees terug in de vriezer.
klopt RB : of t smaakt deel ik morgen
 
uplaoden ging snel deze x.
dus hier eindproduct.
tuurlijk ffn proefen.
DSCF0810_zpseac020ce.jpg


wat een aparte heerlijke smaak.
k haal of laat halen met regelmaat kant en klare gegrilde haxe bij mn hofleverancier(Fleischerei Klecha ) hier net over de grens.
maar vind mijne nu al beter.
ietsie aan de droge kant,maar een smaak  tsjonge tsjonge dat ik die helaas niet kan delen hiero :P

k rookte meestal met kersenhout, maar ik ga vanaf nu meer met turf doen
grtn Peter.

DSCF0808_zps4c0fce89.jpg

stom van die folie , dat werkt niet met flitslicht
 
Ze zien er lekker uit hoor! Lust ik wel op een broodje :)
 
noskos zei:
op een broodje :)

dat wordt lastig en behoorlijk ingewikkeld eten.

ik heb ze liever zo voor de vuist weg met veel bier,en de rest  n?chste Woche met stampot sauerkraut
 
noskos zei:
ik vind het lekker ruiken

dat doet t ook.
is ook niet met houtgeur te vergelijken.
zachter ,zoeter.weeig las is ergens en dat klopt.
stukjes hout roken of branden heftig en kort .
turf brand niet maar smeult en rookt dus langer en constanter.

 
Mooi dat het goed gelukt is. Leuk dat turf experiment.
 
Je kan ze toch uit elkaar trekken?
 
bolsterturf wel ja want die is behoorlijk los van structuur.
ik heb persturf en die zijn hard maar is wel te breken of in stukken te slaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan