BasBQ
Beef en Steak

Hartige Taart: Quiche Caprese

 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.773
DSC_3011.JPG

Naar een recept uit de Allerhande

6 plakjes roomboterbladerdeeg (Koopmans, diepvries), ontdooid.
400 gr. snoeptomaatjes (voordeelbak Fred & Ed)
4 eieren
1 bekertje Creme fraiche (125 gr.)
30 gr. verse Basilicumblaadjes (2 bakjes) fijngesneden
100 gram Grano padano (Parmezaanse kaas) geraspt. Geen kant en klare uit een zakje!!!!
1 maxi mozzarella (Galbani, 200 gr. uitlek gewicht) in plakjes
3 a 4 Trostomaten
1 volle el. kappertjes
3 plakken gebakken Bacon in stukjes gesneden
1 volle el. Groene olijven met piment in plakjes
Springvorm (rond 24 cm.), ingevet

Verwarm de BBQ voor op 180-200gr.C en maak hem gereed voor indirect.

Bak de Bacon in wat roomboter licht knapperig laat uitlekken op wat keukenpapier en snijd in stukjes.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
Verdeel de plakjes snoeptomaten over de quichebodem, klop de eieren los met de creme fraiche (pas op voor klonteren, staafmixer!) Schep de fijngesneden basilicum, bacon stukjes, kappertjes en olijven erdoor breng op smaak met peper (geen zout). Verdeel eerst de mozzarella over de tomaten en verdeel dan het eimengsel erover.(*)
Snijd de trostomaten in plakken en verdeel deze over de quiche. Bak de quiche in 1,5 uur op 180-200 gr. tot hij mooi goudbruin en gaar is, dek eventueel af met alu folie als hij te donker wordt. Laat de quiche in 1 uur afkoelen.

(*) edit: per ongeluk andersom gedaan maar pakt beter uit, eerst eiermengsel over de tomaatjes en daar bovenop de mozzarella plakken leggen en daar bovenop de tomatenschijfjes.

DSC_2987.JPG
DSC_2988.JPG
DSC_2989.JPG
DSC_2991.JPG
DSC_2996.JPG
DSC_2998.JPG
DSC_3002.JPG
DSC_3005.JPG
DSC_3006.JPG
DSC_3009.JPG
DSC_3013.JPG
 
Laatst bewerkt door een moderator:
ook al weer zo lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan