BasBQ
Beef en Steak

Hapjes en lekkere dingetjes voor op de verjaardagen,MOINK balls, Mexicaans Spek, Burnt Ends en Pulled Pork

Martijn van den Berg

Stoker
 
 
 
Berichten
407
Vreemde tijden, en dan twee kinderen hebben die jarig zijn, normaal een groot feest met bezoek, huis en tuin vol en gezelligheid....
En dan alle maatregelen en het vieren van de verjaardagen die niet zo uitbundig kunnen, nou ja bezoek technisch gezien dan ;)

Dan maar werken met een schema, shifts die langskomen en daar moet natuurlijk wel lekkere hapjes voor gemaakt worden. Tijd genoeg dus veel low en slow sessies voor de gasten.

Op jet menu staat MOINK Balls, Pork Belly Burnt Ends, Pulled Pork en Mexicaans Buik Spek

Aller eerst de Pulled Pork maken, volgens methode van NOSKOS wedstrijd recept;
F52A280B-BDAC-41E3-B8A7-776AD7433BB6.jpeg

B7FC1460-99A9-4C97-9E9A-6A975435C8DD.jpeg

lekker in de tabasco en dan rub zetten, deze keer Porkys Prank gebuikt. En injecteren met een mix van appelsap, appelazijn,worcestersaus, honing, rum, knoflook poeder, uit poeder en zout.

11B6A800-22AD-4AE8-A61A-E951027EFA05.jpeg

de glaze gemaakt om hem in de zetten na 5 uur
DD1DF9FE-0011-47DC-BF92-F15407421CAF.jpeg

5 uur in de rook van appel en kers, klaar voor een behandeling
E733288D-6E21-452F-A4FE-FFEEF068EBBE.jpeg

en weer terug voor 2 uur

FFC51E64-FBD6-44C6-B934-D869DD0219D6.jpeg

en inpakken maar en wachten tot de temp goed is en weerstand zo goed als weg
0F489702-9E8D-4C45-A8C7-4DD6FE3AF459.jpeg

Om 3 uur snachts klaar, temp 95 graden en weerstand zo goed als weg. Laten rusten na uitdampen en dan pullen maar
A465C517-85A7-4300-9478-66288FB9582E.jpeg

En daar is het eindresultaat, heerlijke PP voor de visite.



dan door maar hapje 2 de MOINK balls

Zelf paneermeel maken glutenvrije
BD851D34-1FF9-4148-A905-2512C57AD3BD.jpeg

Alles mengen en dan vallen draaien maar
6E76014C-6D6A-4023-ABB3-966CDB83F64B.jpeg

C0105DC5-1DFA-4459-9B7B-234DB34A2E6E.jpeg
Spek erom heen en in de koelkast voor de dag erna
005AC208-4DC9-4B55-944B-BBB003173504.jpeg

Niet genoeg spek gehaald, volgende dag vroeg naar de supermarkt En alsnog gehaald

4BDAF00B-5C44-4297-BE30-C7418ABF057D.jpeg

op de Q en roken maar
538F7B78-9042-4913-A764-147B5BC4BDBE.jpeg

Eigen gemaakte BBQ saus erover en nog even wachten

DE83F339-BB99-404D-B986-DC68F0EF54CD.jpeg

men aanvallen maar met de visite

Dan gerecht nummer 3 en 4

Pork Belly Burnt Ens en Mexicaans Buikspek

83C43789-A59E-44BD-AE2F-02FCAB5BE549.jpeg

Mooi stuk buikspek, in twee stukken gesneden en zwoerd eraf gehaald
126BC646-93ED-46D3-9932-70E16C8EC10B.jpeg

1 Stuk in blokjes gesneden en in de Piggy Mix gezet

515E7369-6219-467E-8379-782A4D561503.jpeg

Andere helft in Mexicaanse kruiden rub gezet met tabasco als plak middel

A602C96F-79F4-44F1-9562-0AD93F8B2433.jpeg

de volgende dag eerst 2,5 uur de blokjes gerookt
3E7C98B5-E048-4092-93EB-B2CD6DCFB316.jpeg

daarna in een bakje met boter, basterd suiker en maplesirup nog 2 uur laten sudderen.

588C7416-08F2-4CE9-83D7-FE62D66A3463.jpeg

nog een uurtje erna met BBQ saus terug in de Q en eindresultaat, boterzachte burnt ends. Ahhh heerlijk.
Was een first maar zeker een blijver.

Dan voor de laatste ronde van de dag het Mexicaanse buikspek
5917D28A-4FED-4712-B3A3-4BED90A18DD7.jpeg

Uit de koelkast en op naar 3 uur roken met Kersenhout

ED8FD060-4416-4EFB-ADE3-7D2989927E3C.jpeg
na drie uur inpakken en dan nog door gaten tot de juiste temperatuur. Nu ben ik hier vergeten een foto te nemen, druk met drankje pakken en met de gasten/vrienden praten.

maar eindresultaat bij 93 graden en na een uurtje rusten;
8AC49B43-FA14-4182-879B-2FA794EC2118.jpeg

Daarnaast nog een Nacho schotel gemaakt op de BBQ met Pulled Pork erin, zure room guacamole en salsa. Niet op de foto, er was honger en de schaal was leeg voor we het wisten šŸ„³

De gasten hebben genoten de hele dag van al het eten, complimenten van alle. En het was ook om te smullen šŸ˜Š

Disclaimer: we hebben ons verder netjes aan de regels omtrent Corona gehouden afstand en niet meer dan 6 volwassen bij elkaar. Het mooie weer maakte dit wel makkelijker, we konden goed buiten zitten
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
146
Damn, heb even een bakkie onder me mond gezet. Het water loopt uit me mond. Zie ik het goed bij de moink ballen. Is dat katenspek?
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
146
Nice, gaan we ook een keer proberen....

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.026
Zo je hebt je goed uitgeleefd. Ziet er allemaal heerlijk uit.
 

EasywoodsQ

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
142
Dat leest bijna als hard werken maar het ziet er allemaal dan ook geweldig lekker uit :love: (y)
 

TraegerTinus

Pitmaster
 
 
Berichten
716
Mooie ideeƫn opgedaan, fijn dagje moet dat zijn geweest

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.032
Zo je bent ff flink los gegaan.
Het is al 3en feest om dit te maken. Feestelijke verjaardag tot gevolg.
Smakelijk.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.175
tjonge jonge, de visite is niet gespaart
die blijven nu terugkomen šŸ˜‚
nog gefeliciteerd
 
Bovenaan Onderaan