BasBQ
Beef en Steak

Hammetje roken op de Komado

Bartus Bonfire

Sprokkelaar
Berichten
36
Voor het paasweekend een mooi stuk fricandeau gehaald van 1.6 kg bij de slager.

WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.32.52_285a8677.jpg

Ik had gelezen dat je met pekelen een mooi resultaat bereikt dus heb de koude schoenen aangetrokken en heb een pekel gemaakt van colorozozout. (gekregen van mijn slager;)), peperkorrels, knoflook, ui, een spaans pepertje, jeneverbessen, kruitnagel, Kardamon en laurier.
WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.32.52_79f47c48.jpg


Op advies van mijn slager de pekel ingespoten in de frikandeau om maar vooral die mooie kleur te krijgen door de hele ham. De ham heeft ongeveer 24 uur in de pekel gelegen.

Na het Pekelen de ham goed droog gemaakt en van een rub voorzien, Paparika poeder, kruitnagel poeder, Knoflook poeder Komijn poeder, uienpoeder en witte peper. Het zout heb ik maar achterwege gelaten:D

.
WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.32.52_7150768d.jpg


Alles op een mooie schaal gelegd, Meater erin, de kamado afgestemd op 100`graden en gaan met die banaan.

WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.32.52_b4df6f50.jpg


Na een kleine 3.5 uur heeft de ham een kerntemperatuur van 60 gaden en is hij gereed,
WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.32.52_ccc1abb2.jpg
WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.58.45_b27dd512.jpg


Het eind resultaat mag er zijn, een heerlijk hammetje mooi van kleur en prima op smaak.
WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.32.51_6e787a99.jpg


WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.58.45_b27dd512.jpg


WhatsApp Image 2024-04-01 at 14.58.45_b27dd512.jpg
 
Inderdaad een heel mooi kleurtje !!! Ziet er goed uit.
 
Dat ziet er goed uit !!
Was die nu ook lekkerder en beter gepekeld dan de kamt em klare uit de winkel ?
 
Dat ziet er goed uit !!
Was die nu ook lekkerder en beter gepekeld dan de kamt em klare uit de winkel ?
Hij smaakte zeker beter, je weet in iedergeval wat je er in stopt.
Bij een winkel product altijd maar afwachten. Net zoiets als de vloeibare rooksmaak bij rookworsten
 
Terug
Bovenaan Onderaan