Aanstaande zaterdag de eerste hamburgers op de BGE.
Ik heb in de vriezer Aberdeen Angus 150 g burgers.
Na allerlei posts en wat artikelen te hebben gelezen denk ik het als volgt aan te pakken.
kunnen julie even "meelopen" en eventueel corrigeren?
BBQ gepland voor zaterdag namiddag/vooravond.
Hamburgers uit de vriezer donderdagochtend?
Gebruik van de BGE direct dus zonder platesetter
Juist voor het grillen of searen de hamburgers uit de koelkast halen; dus niet op kamertemp.
BGE zodanig heet stoken dat ik de hand niet langer dan twee a drie seconden boven het rooster kan houden.
Hamburgers erop en na drie, vier minuten omdraaien.
In geval van te veel vlammen onder de burgers de dome sluiten.
Kerntemp van de Angus beef burgers mag minder zijn dan 70 Graden maar bijvoorbeeld 55 graden. Checken met de thermapen.
Snijkant van de broodjes even toasten.
Klaar! dit zou het denk ik toch goed moeten doen voor sappige hamburgers.
Bovenstaand is dus allemaal boeken/forum wijsheid en ik heb geen ervaring op de BGE met hamburgers.
Graag hoor ik van mijn gewaardeerde Q- genoten of ik dit protocol aan kan houden of moet wijzigen of anderszins moet aanpassen.
Veel dank alvast!
Ik heb in de vriezer Aberdeen Angus 150 g burgers.
Na allerlei posts en wat artikelen te hebben gelezen denk ik het als volgt aan te pakken.
kunnen julie even "meelopen" en eventueel corrigeren?
BBQ gepland voor zaterdag namiddag/vooravond.
Hamburgers uit de vriezer donderdagochtend?
Gebruik van de BGE direct dus zonder platesetter
Juist voor het grillen of searen de hamburgers uit de koelkast halen; dus niet op kamertemp.
BGE zodanig heet stoken dat ik de hand niet langer dan twee a drie seconden boven het rooster kan houden.
Hamburgers erop en na drie, vier minuten omdraaien.
In geval van te veel vlammen onder de burgers de dome sluiten.
Kerntemp van de Angus beef burgers mag minder zijn dan 70 Graden maar bijvoorbeeld 55 graden. Checken met de thermapen.
Snijkant van de broodjes even toasten.
Klaar! dit zou het denk ik toch goed moeten doen voor sappige hamburgers.
Bovenstaand is dus allemaal boeken/forum wijsheid en ik heb geen ervaring op de BGE met hamburgers.
Graag hoor ik van mijn gewaardeerde Q- genoten of ik dit protocol aan kan houden of moet wijzigen of anderszins moet aanpassen.
Veel dank alvast!