BasBQ
Beef en Steak

Hamburgers Aberdeen Angus 150 g aanpak

 
 

Lavadore

Vuurmaker
Berichten
84
Aanstaande zaterdag de eerste hamburgers op de BGE.
Ik heb in de vriezer Aberdeen Angus 150 g burgers.

Na allerlei posts en wat artikelen te hebben gelezen denk ik het als volgt aan te pakken.
kunnen julie even "meelopen" en eventueel corrigeren?


BBQ gepland voor zaterdag namiddag/vooravond.
Hamburgers uit de vriezer donderdagochtend?
Gebruik van de BGE direct dus zonder platesetter
Juist voor het grillen of searen de hamburgers uit de koelkast halen; dus niet op kamertemp.
BGE zodanig heet stoken dat ik de hand niet langer dan twee a drie seconden boven het rooster kan houden.
Hamburgers erop en na drie, vier minuten omdraaien.
In geval van  te veel vlammen onder de burgers de dome sluiten.
Kerntemp van de Angus beef burgers mag minder zijn dan 70 Graden maar bijvoorbeeld 55 graden. Checken met de thermapen.

Snijkant van de broodjes even toasten.

Klaar! dit zou het denk ik toch goed moeten doen voor sappige hamburgers.

Bovenstaand is dus allemaal boeken/forum wijsheid en ik heb geen ervaring op de BGE met hamburgers.

Graag hoor ik van  mijn gewaardeerde Q-  genoten of ik dit protocol aan kan houden of moet wijzigen of anderszins  moet aanpassen.

Veel dank alvast!
 
Als je ze er vrijdag uithaalt is vroeg genoeg.
Het is rundvlees dus ik zou ze wel op kamer temperatuur laten komen, zeker als je ze direct gaat grillen.
Anders zijn ze van binnen nog koud en van buiten zwart.
 
Ik zou de dome altijd dicht doen na iedere handeling.
 
Mike v R zei:
Inderdaad, gebruik maken van de mogelijkheden van de BGE, anders kun je net zo goed een wegwerp bbq'tje gebruiken....
 
+3

Dan nog afhankelijk van waar je woont, op tijd naar Bidle bellen! ;)
Verder mis ik enkel foto's maken van elke stap. :)
 
Misschien 2 stuks woensdag uit de vriezer halen, deze donderdag testen dan weet je zaterdag hoe het moet!
 
Terug
Bovenaan Onderaan