Stoffels
Vuurmaker
- Berichten
- 51
Awesome burger, awesome onderwerp om eens over na te denken en iets ineen te knutselen!
Voor mezelf was het snel duidelijk, we gaan proberen om alles zelf te maken.
Vandaag was de dag, nog een lekker stralend weertje en maar een halve dag moeten werken.
Te beginnen met de broodjes, letterlijk een vuurdoop. Deze heb ik wel al gisterenavond gemaakt.
In eerste instantie een heerlijk geurend deeg gemaakt, klassiek gemaakt maar met een cajun-mengeling erdoor:
Dat heb ik onderverdeeld in 8 broodjes, so far so good!
De olie op het werkblad leverde me wel wat commentaar op van vrouwtje lief, maar ze zag dat ik me amuseerde. Keep the eyes on the size of the price baby ;-)
Na in totaal iets meer dan 2u rijzen gingen ze de oven in en kwamen ze er net iets te plat of te weinig bol uit naar mijn zin.
Qua gewicht voelden ze ietwat zwaar aan, dat is, hoe raar ook, wel gebeterd toen ze afkoelden.
Minstens even belangrijk zijn de vleesjes voor ertussen.
Hiervoor heb ik een mooie mix gemaakt van zuivere americain, een beetje mayo en tomato frito, look, paneermeel, peterselie, een braaimix en 1 bio-eitje.
Hiervan heb ik, zeer ambachtelijk, 6 hamburgers gemaakt die bijzonder mooi varieerden qua gewicht.
Misschien toch eens investeren in een pers?!
Zo begint het hele verhaal vorm te krijgen, maar een burger zonder groentjes en spek kan nooit niet awesome zijn vind ik zo.
Dus ook daar een selectie gemaakt, met als leukertje voor de kids: gefrituurde wortel (absolute aanrader btw).
Het spek heb ik een klein halfuurtje laten smoken:
De burgers zelf heb ik ook volledig gerookt op een goeie 100° om het lekker sappig te houden, door een telefoontje op het laatste moment ben ik ze wel vergeten af te grillen. Alles bij elkaar hebben ze er een goeie 40 min opgelegen.
Met alles in opperste staat van paraatheid ging ik voor volgende combinatie:
broodje - warme choronsaus - cheddar - augurk - tomaat - ijsbergsla - burger - spek - komkommer - warme choronsaus - broodje en het mes erin.
Voor onszelf hebben we er ook wat ingelegde rode ajuin en ene radijsje bij gedaan.
De burger met inmiddels het mes erin werd vrolijk vergezeld door in kruidenboter gebakken krielaardappeltjes
Ideale partner bleek bière des amis te zijn, een lekker fris blond biertje dat smaakt naar meer, net zoals de burger zelf, vandaar ook mijn naampje voor de burger. Die laatste was uitgebreid, maar wel bijzonder aangenaam om te eten!
Een hele belevenis om eens écht werk te maken van een awesome hamburger.
Voor mezelf was het snel duidelijk, we gaan proberen om alles zelf te maken.
Vandaag was de dag, nog een lekker stralend weertje en maar een halve dag moeten werken.
Te beginnen met de broodjes, letterlijk een vuurdoop. Deze heb ik wel al gisterenavond gemaakt.
In eerste instantie een heerlijk geurend deeg gemaakt, klassiek gemaakt maar met een cajun-mengeling erdoor:
Dat heb ik onderverdeeld in 8 broodjes, so far so good!
De olie op het werkblad leverde me wel wat commentaar op van vrouwtje lief, maar ze zag dat ik me amuseerde. Keep the eyes on the size of the price baby ;-)
Na in totaal iets meer dan 2u rijzen gingen ze de oven in en kwamen ze er net iets te plat of te weinig bol uit naar mijn zin.
Qua gewicht voelden ze ietwat zwaar aan, dat is, hoe raar ook, wel gebeterd toen ze afkoelden.
Minstens even belangrijk zijn de vleesjes voor ertussen.
Hiervoor heb ik een mooie mix gemaakt van zuivere americain, een beetje mayo en tomato frito, look, paneermeel, peterselie, een braaimix en 1 bio-eitje.
Hiervan heb ik, zeer ambachtelijk, 6 hamburgers gemaakt die bijzonder mooi varieerden qua gewicht.
Misschien toch eens investeren in een pers?!
Zo begint het hele verhaal vorm te krijgen, maar een burger zonder groentjes en spek kan nooit niet awesome zijn vind ik zo.
Dus ook daar een selectie gemaakt, met als leukertje voor de kids: gefrituurde wortel (absolute aanrader btw).
Het spek heb ik een klein halfuurtje laten smoken:
De burgers zelf heb ik ook volledig gerookt op een goeie 100° om het lekker sappig te houden, door een telefoontje op het laatste moment ben ik ze wel vergeten af te grillen. Alles bij elkaar hebben ze er een goeie 40 min opgelegen.
Met alles in opperste staat van paraatheid ging ik voor volgende combinatie:
broodje - warme choronsaus - cheddar - augurk - tomaat - ijsbergsla - burger - spek - komkommer - warme choronsaus - broodje en het mes erin.
Voor onszelf hebben we er ook wat ingelegde rode ajuin en ene radijsje bij gedaan.
De burger met inmiddels het mes erin werd vrolijk vergezeld door in kruidenboter gebakken krielaardappeltjes
Ideale partner bleek bière des amis te zijn, een lekker fris blond biertje dat smaakt naar meer, net zoals de burger zelf, vandaar ook mijn naampje voor de burger. Die laatste was uitgebreid, maar wel bijzonder aangenaam om te eten!
Een hele belevenis om eens écht werk te maken van een awesome hamburger.