- Berichten
- 865
Gisteren bij de Slager op de hoek een lekker stuk ham gehaald (500gr) omdat ik op internet een lekker recept tegengekomen was.
Zaterdag de ham alvast in de rub gezet, heb ook hiervoor op internet een recept gevonden.
Rub:
- Kop Bruine suiker
- 2 el Pumpkin pie spice
- 1/2 el droge mosterd (poeder)
- 1/4 el uien poeder
- 1/2 el zwarte peper
De pumpkin pie spice bleek lastig te vinden dus die ik heb ik ook maar zelf nagemaakt.
Pumpkin pie spice:
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagelen
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
Ham zonder Rub:
Ham in de Rub:
Zo een nachtje in de koelkast goed verpakt, en vandaag was de dag dat hij op de Q mag...
De Weber voorbereid voor indirecte warmte, de Hickory chips geweekt in wat Wiskey de Q tussen de 160 en 180 graden en gaan ermee.
Ham op de Q:
Kon ik ook meteen mijn nieuwe aanwinst, de fantast van de Ikea eens proberen.
Ondertussen de saus gemaakt voor over de Ham met de volgende ingredi?nten:
Saus:
- 1/4 cup mosterd
- 1/4 cup maple syrup (die had ik nog vers uit Canada)
- 1 eetlepel Wiskey
De ham ging sneller naar de kerntemperatuur dan verwacht, na een 45 minuten zat hij al op 50 graden.
Ham na 45 minuten:
Dus snel beginnen met het smeren van de saus, en na nog ongeveer 30 minuten had de Ham een kerntemperatuur van 61 graden.
Na 75 minuten:
De ham dus van de Q gehaald en nog 10 minuten in het folie gewikkeld.
Op de borden met een puntpaprika (nog over van de Q van gisteren) en wat frietjes:
Eindresultaat:
Hij smaakte zeer goed, vooral het korstje gaf veel extra smaak.
Hij is voor herhaling vatbaar, maar hij gaat er volgende keer toch iets eerder af, van mij mag het meer ros?.
Zaterdag de ham alvast in de rub gezet, heb ook hiervoor op internet een recept gevonden.
Rub:
- Kop Bruine suiker
- 2 el Pumpkin pie spice
- 1/2 el droge mosterd (poeder)
- 1/4 el uien poeder
- 1/2 el zwarte peper
De pumpkin pie spice bleek lastig te vinden dus die ik heb ik ook maar zelf nagemaakt.
Pumpkin pie spice:
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagelen
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
Ham zonder Rub:

Ham in de Rub:

Zo een nachtje in de koelkast goed verpakt, en vandaag was de dag dat hij op de Q mag...
De Weber voorbereid voor indirecte warmte, de Hickory chips geweekt in wat Wiskey de Q tussen de 160 en 180 graden en gaan ermee.
Ham op de Q:

Kon ik ook meteen mijn nieuwe aanwinst, de fantast van de Ikea eens proberen.
Ondertussen de saus gemaakt voor over de Ham met de volgende ingredi?nten:
Saus:
- 1/4 cup mosterd
- 1/4 cup maple syrup (die had ik nog vers uit Canada)
- 1 eetlepel Wiskey

De ham ging sneller naar de kerntemperatuur dan verwacht, na een 45 minuten zat hij al op 50 graden.
Ham na 45 minuten:

Dus snel beginnen met het smeren van de saus, en na nog ongeveer 30 minuten had de Ham een kerntemperatuur van 61 graden.
Na 75 minuten:

De ham dus van de Q gehaald en nog 10 minuten in het folie gewikkeld.
Op de borden met een puntpaprika (nog over van de Q van gisteren) en wat frietjes:
Eindresultaat:

Hij smaakte zeer goed, vooral het korstje gaf veel extra smaak.
Hij is voor herhaling vatbaar, maar hij gaat er volgende keer toch iets eerder af, van mij mag het meer ros?.