BasBQ
Beef en Steak

Hallo pitmasters!

 

Jdibbes

Sprokkelaar
Berichten
41
Hallo vuurvreters!
Mijn naam is Jurgen Strooper.
Ik ben 30 jaar, getrouwd en vader van 2 carnivoren van 9 en 6.
Wij wonen in het prachtige Den Helder.
Ik ben werkzaam in de Olie en Gas sector op booreilanden wereldwijd.
In mijn vrije tijd ben ik een hobby kok met ervaring in de horeca.

Ik ben in het bezit van een Boretti Barilo en een weber smokey joe.
En 1 van de 2 staat elk weekend wel in de brand.
Ik vind het leuk om te experimenteren en nieuwe gerechten uit te proberen.

Het lijkt mij leuk om te connecten met andere houtskool verslaafden om ideeën, recepten en tips te delen.
 
Welkom Jurgen!

Lukt het een beetje om "low and slow" te gaan op de Boretti? Of gebruik je daar enkel de Smokey Joe voor?
 
Ik zal eerlijk zeggen dat ik met mijn ogen de Barilo gekocht heb.
Ik vond de robuuste stoere uitstraling geweldig. En ook de grootte van het grill oppervlak vind ik fantastisch. (Wij BBQ'de voor corona veel met de hele familie of vrienden groep)

Low & slow is een geweldige uitdaging op deze bbq.
Ik had dat al snel door.
En ik heb besloten om dat echt op te gaan bouwen en te leren op deze bbq.
Ik begon met indirect grillen van stukken rund (picanha, ribeye, tomahawk ect..)
Temperatuur regelen is een kunst op dit apparaat.
Paar weken geleden zag ik een filmpje van pitmasters om een picanha te bereiden als brisket. Dat leek mij een goeie oefening om low&slow next level te brengen naar langer dan 3 uur.
Met hard werken en hoop stress lukte het om 7.5 uur de barilo redelijk constant te houden.
Kolen soort is erg belangrijk voor deze bbq.

Ik heb 2 weken geleden voor het eerst pulled pork gemaakt op de barilo.
Ik gebruikte daar ecobrasa kokosbriketten voor met wat black ranch houtskool.
Ik probeerde een snake methode maar dat lukte niet door vermoedelijk zuurstofgebrek.
Dat eindigde in een minion-methode.
Daar heb ik de barilo 11 uur mee laten branden. Maar ook met hard werken en erbij blijven.

Het is tot nu toe voor mij nog geen bbq die je aansteekt en je rustig bij weg kan lopen.
 
Hoi Jurgen,
welkom bij het Genootschap
Offshore man;)
Barillo eruit en een Weber OT57 erin.
De Barillo heeft een redelijk grote design fout
of proberen de Barilo aan te passen, er zit een groot probleem in het lucht management van deze BBQ
 
Bedankt!
Heb ik het genoegen met een mede offshore tijger?😁

No way de boretti gaat er niet uit!!
Ik hou van uitdagingen. En dat is deze bbq zeker.
 
welkom hier
Top dat je niet zomaar opgeeft met je bbq.
In jou geval zou ik wel even rondspeuren op internet naar aanpassingen om de boretti makkelijker te maken. Zal zeker iets te vinden zijn.
succes
 
welkom hier
Top dat je niet zomaar opgeeft met je bbq.
In jou geval zou ik wel even rondspeuren op internet naar aanpassingen om de boretti makkelijker te maken. Zal zeker iets te vinden zijn.
succes
Ja er zijn zeker mogelijkheden hoor.
Op Facebook hebben we een Boretti Barilo groep. En daar zijn al meerdere die wat aanpassingen hebben gedaan. Ik ben hier zelf ook naar aan het kijken.

Meerdere gaten bij boren en orginele boretti lucht schuifjes bestellen
 
Welkom bij het genootschap

Succes met het aanbrengen van de aanpassing
 
Welkom hier op het mooie forum Jurgen


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Welkom Jurgen. Met zeewater gewassen. Niets mis mee.
 
Ja er zijn zeker mogelijkheden hoor.
Op Facebook hebben we een Boretti Barilo groep. En daar zijn al meerdere die wat aanpassingen hebben gedaan. Ik ben hier zelf ook naar aan het kijken.

Meerdere gaten bij boren en orginele boretti lucht schuifjes bestellen
Interessant die FB groep.
Ik ben me aan het verdiepen in de Barilo, kan ik die FB groep gebruiken voor mijn verdieping?
 
Welkom Jurgen, een geluk dat je met carnivoren zit, maakt barbecuen net iets makkelijker ;)
Ideeën, recepten en tips zijn hier bij de vleet te rapen, tijd vinden om dat alles om te zetten in gerechten is nog het moeilijkste.
Alvast veel BBQ-plezier!
 
Welkom Jurgen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan