Beef en Steak

Hallo allemaal en domme vraag

martijn8

Tondelzoeker
Berichten
6
Goedemorgen allemaal!

Al jaren verzorg ik de bbq thuis. Echter wel ik nu wat meer met slowcooking doen en een kamado kopen.

Voor vandaag wil ik pulled pork maken en dacht ik rub de hebben besteld. Maar dat bleek niet juist. Kan ik deze kruiden wel of niet gebruiken als rub? En zo niet waarvoor dan?

Fijne paasdagen!

Screenshot_20220417-093125_Samsung Internet.jpg
 
Welkom Martijn!

Zo te zien is het inderdaad een rub die je kunt gebruiken.

Mocht je hier toch nog twijfels over hebben kun je hem ook makkelijk zelf maken.

Als je een beetje zoekt hier op de site vind je een aantal prima rubs die je makkelijk zelf kunt maken.
 
Laatst bewerkt:
Goedemorgen,

Volgens mij is dit juist een goede rub die bedoeld is voor pulled pork. De smaak kan ik niets over zeggen, want ik heb hem niet geprobeerd. Maar naar mijn weten verkoopt van beekum over het algemeen prima spullen.

Succes en fijne paasdagen.
 
Martijn, welkom bij de club.

Een rub is niks anders dan kruiden, dus wat voor kruiden jij op je vlees wil gooien, alles is goed.
De kruiden van de foto geven een traditionele Amerikaanse smaak, maar je kan natuurlijk ook een Aziatische of mediterraanse twist aan je vlees geven.
 
Ik gebruik deze ook vaak. Niets mis mee.
Wel laag in de dosering blijven hoor, overheerst wel flink.
 
Welkom, gewoon lekker zelf je rub maken. (y)
 
Welkom bij het genootschap.
 
Gewoon gebruiken.
Tipje. Zelf r7bs make is nog lekkerder.(en vaak minder zout).
 
Welkom Martijn!

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Welkom Martijn...
 
Welkom bij het genootschap,

Wat zou er verkeerd aan zijn denk je?
Je wil pulled pork maken en je hebt pulled pork kruiden gekocht.
Ik vind het prima kruiden ik gebruik ze zelf ook.
 
Wellicht verschil tussen een rub met samenstelling die goed intrekt of een kruidenmix voor achteraf omdat daar weer kruiden bij zitten die snel verbranden of bitter worden bij hitte.
 
Welkom!

Een rub is alleen kruiden. Anders wordt het een marinade.

Meestal strooi ik een rub er rijkelijk op en dan even (1u - 1 dag, afhankelijk van dikte vlees en type gerecht) laten staan zodat de smaak kan intrekken.

Van Beekum heeft heel veel goede kruiden. Hun basis rubs kun je op zich niet mee mis gaan.

Ik bestel alleen losse specerijen en kruiden zodat ik de rub kan afstemmen op onze smaak. Veel rubs bevatten suiker en wij eten koolhydraatarm, dus sowieso daarom, maar ook gewoon omdat we wat kieskeurig zijn qua smaak 🤣

Veel plezier!
 
Dit is een bericht uit 2022.
Ik denk niet dat deze tondelzoeker nog actief is.
 
Ik ben jaartaldoof kennelijk 🤣🤣🤣🤣🤣🤣😅
 
Terug
Bovenaan Onderaan