- Berichten
- 2.745
Had kippendijencake ,Eddy?s garnalen,gevulde varkenshaas,wortels,courgette rolletjes gepofte aardappel , Mexicaanse mango komkommer salade met rode peper en voor na meloen met limoncello,ijs en slagroom.
Was zeer geslaagd ook wat betreft timing heb alleen te weinig foto?s gemaakt maar goed volgende keer beter.
Kipdijen cake had ik de kipdijen ook wat plat gemaakt omdat deze de vorige keer uit elkaar viel. Had er nu champions , rode ui, ui, paprika,cashewnoten erin en gekruid met pittige kipkruiden van verstegen .
Had er een plaatje bovenop en vastgezet met lijmklemmen en in de koelkast heb dit ook op donderdag gemaakt.
De bbq op 120 graden en dat de kerntemperatuur 58 graden was uit het blik gehaald en gelakt met bbqsaus en tot een kerntemperatuur van 78 graden eraf en smullen maar de gasten vonden dit wel een grappig gerecht.
Het volgende was pork belly burnt ends en garnalen van Eddy.
Had de marinade van Eddy al eerder gemaakt en de garnalen op donderdag in de marinade gelegd.
Recept van Eddy zijn garnalen .
0,2 l olijfolie
0,2 l zonnebloemolie
8 gr venkelzaad niet gekneusd
3 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
2 takjes citroentijm of gewone tijm 4 gr kerrie
4 gr oregano gedroogd
de helft van de marinade
2 koffielepels sambaloelek
2 eetlepels gehakte krulpeterselie
dit samen met de garnalen in een ziplockzak dit een dag laten marineren en dan grillen
En de pork belly volgens dit recept
https://www.bbq-nl.com/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek/
Dit was dus ook weer smullen had dit bij elkaar op een bordje want er waren bij die geen garnalen lusten en andere geen buikspek
Varkenshaas had ik gevuld met paprika,ui,koriander kaas .
Had de varkenshaas gevlinderd en met een deegrol nog wat platter gemaakt zo kon ik het mooi oprollen ontbijtspek erom heen en met slagerstouw het vastgezet.
Hier de kerntemperatuur van 60 graden.
Dit was dus ook weer heerlijk.
Bijgerecht gevulde gepofte aardappel geen foto van dus niet gebeurd.
Courgette rolletjes met een kaasschaaf dunne plakjes snijden in de lengte hier weer kruiden op dan een plakje ontbijtspek hier geraspte kaas opdan oprollen in een pannetje en nog wat extra kaas erover en wat bbqsaus erover heen .
En dan op de bbq de gasten wilden allemaal het recept hebben
Dan nog wortels deze met wat boter ahornsiroop en thijm op de bbq na een tijdje bouillon erbij en mooi in koken
Mexicaanse mango salade.
75 gr cashewnoten 1 tl gemalen komijn 1 komkommer
1 mango
1 rode peper
1 limoen
4 el olijfolie erxtra vierge 15 gr koriander bakje
1 snufje peper
rooster in een droge koekenpan de cashewnoten tot ze bruin kleuren voeg de komijn toe en rooster nog 10 sec. dan op een bord
halveer de komkommer in de lengte en verwijder zaadlijsten snijd de hem in reepjes
schil de mango en snijd het in blokjes
snijd de rode peper fijn
en meng de ingredie?nten en op smaak peper erb
En voor na meloen grillen op de bbq wat limoncello inkoken zodat je wat siroop hebt dit over de meloen wat ijs er en slagroom
Heerlijk het grillen wilde niet helemaal kreeg de temperatuur niet omhoog van de bbq begreep er niks van maar nu bleek dat de houtskool op was dit heb ik nog niet eerder mee gemaakt maar de meloen was wel lekker warm geworden.
Dat het was prima gelukt .
Bedankt voor het kijken en nog een fijne zondag
Was zeer geslaagd ook wat betreft timing heb alleen te weinig foto?s gemaakt maar goed volgende keer beter.
Kipdijen cake had ik de kipdijen ook wat plat gemaakt omdat deze de vorige keer uit elkaar viel. Had er nu champions , rode ui, ui, paprika,cashewnoten erin en gekruid met pittige kipkruiden van verstegen .
Had er een plaatje bovenop en vastgezet met lijmklemmen en in de koelkast heb dit ook op donderdag gemaakt.
De bbq op 120 graden en dat de kerntemperatuur 58 graden was uit het blik gehaald en gelakt met bbqsaus en tot een kerntemperatuur van 78 graden eraf en smullen maar de gasten vonden dit wel een grappig gerecht.
Het volgende was pork belly burnt ends en garnalen van Eddy.
Had de marinade van Eddy al eerder gemaakt en de garnalen op donderdag in de marinade gelegd.
Recept van Eddy zijn garnalen .
0,2 l olijfolie
0,2 l zonnebloemolie
8 gr venkelzaad niet gekneusd
3 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
2 takjes citroentijm of gewone tijm 4 gr kerrie
4 gr oregano gedroogd
de helft van de marinade
2 koffielepels sambaloelek
2 eetlepels gehakte krulpeterselie
dit samen met de garnalen in een ziplockzak dit een dag laten marineren en dan grillen
En de pork belly volgens dit recept
https://www.bbq-nl.com/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek/
Dit was dus ook weer smullen had dit bij elkaar op een bordje want er waren bij die geen garnalen lusten en andere geen buikspek

Varkenshaas had ik gevuld met paprika,ui,koriander kaas .
Had de varkenshaas gevlinderd en met een deegrol nog wat platter gemaakt zo kon ik het mooi oprollen ontbijtspek erom heen en met slagerstouw het vastgezet.
Hier de kerntemperatuur van 60 graden.
Dit was dus ook weer heerlijk.
Bijgerecht gevulde gepofte aardappel geen foto van dus niet gebeurd.
Courgette rolletjes met een kaasschaaf dunne plakjes snijden in de lengte hier weer kruiden op dan een plakje ontbijtspek hier geraspte kaas opdan oprollen in een pannetje en nog wat extra kaas erover en wat bbqsaus erover heen .
En dan op de bbq de gasten wilden allemaal het recept hebben

Dan nog wortels deze met wat boter ahornsiroop en thijm op de bbq na een tijdje bouillon erbij en mooi in koken
Mexicaanse mango salade.
75 gr cashewnoten 1 tl gemalen komijn 1 komkommer
1 mango
1 rode peper
1 limoen
4 el olijfolie erxtra vierge 15 gr koriander bakje
1 snufje peper
rooster in een droge koekenpan de cashewnoten tot ze bruin kleuren voeg de komijn toe en rooster nog 10 sec. dan op een bord
halveer de komkommer in de lengte en verwijder zaadlijsten snijd de hem in reepjes
schil de mango en snijd het in blokjes
snijd de rode peper fijn
en meng de ingredie?nten en op smaak peper erb
En voor na meloen grillen op de bbq wat limoncello inkoken zodat je wat siroop hebt dit over de meloen wat ijs er en slagroom
Heerlijk het grillen wilde niet helemaal kreeg de temperatuur niet omhoog van de bbq begreep er niks van maar nu bleek dat de houtskool op was dit heb ik nog niet eerder mee gemaakt maar de meloen was wel lekker warm geworden.
Dat het was prima gelukt .
Bedankt voor het kijken en nog een fijne zondag




















