- Berichten
- 583
Hoi allemaal,
Na mijn pulled pork sessie afgelopen weekend had ik nog een restje kolen over.
En nadat ik een hoop draadjes hier had gelezen met dutch oven gerechten had ik besloten om zelf maar eens met een pan aan de slag te gaan op de bbq.
En voor mij de eerste keer in de sneeuw buiten bezig zijn met de bbq!
Beginstatus:
Eerst een klein expiriment om te kijken of ik m'n eitje met twee wokkels via de onderste luchinlaat kon laten ontdooien.
Spoiler: helaas, niet gelukt. De looftlighter werkt overigens wel prima haha
Even wat hachee in blokjes gesneden. Paar uitjes en beetje wortel erbij. Hup de sneeuw in!
Lekker bakken in de sneeuw
Wat boulion erbij, en daarna 4 uur op laten staan op ongeveer 130-150 graden
Nog wat peperkoek en laten indikken (geen fotos van). Secret ingredients; beetje Curry, Ketchup en Ketjap
Omdat ik vandaag wat extra flexibel moest zijn met de aankomst tijd van mijn vrouw en kind heb ik besloten om alles maar in een ovenschaal te doen met aardappel puree. Dan kan het onder 150 graden makelijk nog een onbepaalde tijd goed blijven, zonder te ver in te koken.
Helaas was m'n houtskool op dit moment inmiddels wel volledig op. Dus de oven maar even gebruikt
Beetje rode kool erbij. Zo eenvoudig, maar zo lekker voedsel met deze temperaturen. Smaak was Heer-Lijk
. Proefde geen bbq overigens. Had ook geen rookhout o.i.d. gebruikt. Mocht de pret niet drukken, ik heb me wel vermaakt 
Na mijn pulled pork sessie afgelopen weekend had ik nog een restje kolen over.
En nadat ik een hoop draadjes hier had gelezen met dutch oven gerechten had ik besloten om zelf maar eens met een pan aan de slag te gaan op de bbq.
En voor mij de eerste keer in de sneeuw buiten bezig zijn met de bbq!
Beginstatus:
Eerst een klein expiriment om te kijken of ik m'n eitje met twee wokkels via de onderste luchinlaat kon laten ontdooien.
Spoiler: helaas, niet gelukt. De looftlighter werkt overigens wel prima haha
Even wat hachee in blokjes gesneden. Paar uitjes en beetje wortel erbij. Hup de sneeuw in!
Lekker bakken in de sneeuw
Wat boulion erbij, en daarna 4 uur op laten staan op ongeveer 130-150 graden
Nog wat peperkoek en laten indikken (geen fotos van). Secret ingredients; beetje Curry, Ketchup en Ketjap

Omdat ik vandaag wat extra flexibel moest zijn met de aankomst tijd van mijn vrouw en kind heb ik besloten om alles maar in een ovenschaal te doen met aardappel puree. Dan kan het onder 150 graden makelijk nog een onbepaalde tijd goed blijven, zonder te ver in te koken.
Helaas was m'n houtskool op dit moment inmiddels wel volledig op. Dus de oven maar even gebruikt

Beetje rode kool erbij. Zo eenvoudig, maar zo lekker voedsel met deze temperaturen. Smaak was Heer-Lijk

