BasBQ
Beef en Steak

Haas van het varken

 

Schumi_wk

Kooltjesharker
Berichten
116
Met het prachtige weer, een pakket van togoodtogo en goesting in bbq de uitdaging aangegaan om hier iets van te maken.

wok groenten
varkenshaas
gerookt spek
rijst

Begonnen met een sausje te maken aan de hand van sjalloten, knoflook en room.
Daarna de Q opgewarmd op 170 graden en het vlees waar ik met mosterd het spek heb aangeplakt.
Groenten op het deksel van de DO laten garen.
Als rookhout heb ik Jack Daniels chips gebruikt, verpakt in aluminiumfolie.
Dit alles heeft ongeveer 45 minuten tot zijn recht gekomen, nog een beetje basmati rijst gekookt en dit alles opgediend.
Maar zoals altijd zeggen beelden meer dan woorden.

IMG_20230810_175811.jpg

IMG_20230810_175820.jpg

IMG_20230810_182406.jpg
IMG_20230810_184256.jpg
IMG_20230810_190742.jpg
IMG_20230810_191035.jpg


Pluspunten:
Heerlijk vlees
Lekkere saus
Spek was heerlijk krokant
Alles kwam goed uit qua smaak

Minpunten:
Spek was van het vlees gevallen => volgende keer opbinden
Groentjes waren 10 minuten te vroeg klaar

Herhalingsgevaar: Hoog
Wat betreft herhalingsgevaar denk ik dat dit voor zowat alles hoog is šŸ˜ ;)
 
Laatst bewerkt:
Uw spek in de ander richting rond het vlees en vast prikken met tandenstokers kan ook.
Ziet er wel smakelijk uit.
 
Uw spek in de ander richting rond het vlees en vast prikken met tandenstokers kan ook.

Ik neem aan cocktailprikkers? Tandenstokers zoals je die bij de drogist haalt (de houten) zijn vaak voorzien van een beetje menthol en dat wil je niet in je eten :geek:
 
Ja waarschijnlijk wel.
Hier staan al jaren potjes met stokjes zonder menthol.
 
Ik zou de bacon next gime vlechten. Optimaal resultaat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan