- Berichten
- 1.774
Beste forumleden,
laatst een gyros aan 't spit gemaakt dus hier wat plaatjes en via tapa ook gelijk een filmpje
Gyros kan je natuurlijk perfect maken van een procureur maar ik had alleen een gedeelte van
een boston butt, stukje schouder en procureur. Eerst een stukje bot verwijderen.
En omdat ik een stuk van een boston butt gebruikte moest ik aan de andere kant wat vet verwijderen.
Vervolgens in plakken snijden.
De gyros kruiden had ik gekregen van een Griekse vriendin, de kruiden bestaat uit paprika poeder, witte peper,
zwarte peper, oregano en zout. de lapjes even lekker kruiden en inwrijven.
De volgende dag mochten de gyros lapjes aan mijn spit en op de Q
Paar stukjes hout erbij voor wat rook, vlammen en smaak.
En wachten tot de juiste (70?C) kern temperatuur.
Vervolgens in reepjes snijden en serveren met tzatziki op een naan brood, enjoy!
natuurlijk kan je de video zien op https://www.youtube.com/watch?v=uKVWCBJ44CU
groet, Ben
laatst een gyros aan 't spit gemaakt dus hier wat plaatjes en via tapa ook gelijk een filmpje

Gyros kan je natuurlijk perfect maken van een procureur maar ik had alleen een gedeelte van
een boston butt, stukje schouder en procureur. Eerst een stukje bot verwijderen.
En omdat ik een stuk van een boston butt gebruikte moest ik aan de andere kant wat vet verwijderen.
Vervolgens in plakken snijden.
De gyros kruiden had ik gekregen van een Griekse vriendin, de kruiden bestaat uit paprika poeder, witte peper,
zwarte peper, oregano en zout. de lapjes even lekker kruiden en inwrijven.
De volgende dag mochten de gyros lapjes aan mijn spit en op de Q
Paar stukjes hout erbij voor wat rook, vlammen en smaak.
En wachten tot de juiste (70?C) kern temperatuur.
Vervolgens in reepjes snijden en serveren met tzatziki op een naan brood, enjoy!
natuurlijk kan je de video zien op https://www.youtube.com/watch?v=uKVWCBJ44CU
groet, Ben