Er lag al een tijdje een procureur van ruim 2 kilo in mijn vriezer te wachten om low & slow gegaard te worden.
Donderdag het vacu?m verpakte vlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast ontdooid.
Een injectie mix gemaakt naar recept van Noskos en de pork rub van LetzQ gebruikt als voorbereiding.
Ik had als tip gezien dat Amerikaanse gele mosterd een goed hechtmiddel is voor de rub. Dus het vlees lekker ingesmeerd. En daarna lekker rubben en inpakken om tijdens de nacht in de koelkast de smaken lekker tot zich te kunnen nemen.
Om 6 uur het bedje uit en mijn bbq voor te bereiden en op te starten.
Om 7 uur het vlees erop, en toen begon het echte wachten.
Om 12 uur had ik een kern temperatuur van 62 graden. En omdat mijn vriendin door haar vriendinnen werd ontvoerd voor haar verjaardag van aankomend weekend, moest ik naar zwemles met mijn dochter.
Nog even het vlees ingesmeerd met een marinade uit de supermarkt. En omdat de temperatuur vrij stabiel was had ik het vertrouwen om er even tussenuit te piepen.
Maar bij terugkomst was de temperatuur ingestort. Die was nog 80 graden in de dome en 55 in het vlees. Daar schrok ik van.
Schuiven open en de temperatuur omhoog gebracht. Dat was snel voor elkaar, behalve de kern temperatuur. Ik heb toen om 2 uur het vlees ingepakt en de temperatuur naar 120 graden gebracht en wachten op een goede kern temperatuur.
Om 17.30 was de temperatuur 82 graden en heb ik het vlees uit de grill gehaald.
We hadden eters en mijn vriendin was inmiddels ook weer thuis.
We hebben werkelijk genoten van super mals vlees wat ook echt goed sappig was. We hebben geen eindsaus gebruikt maar we hebben wraps gevuld met pulled pork, met kaas bestrooid en nog even in de over gezet.
Na de piep uit de oven gehaald en besmeerd met zelfgemaakte guacamole.
Helaas is hier geen bewijs van omdat ik me niet meer kon weerhouden om mijn bord te bestormen.
Eindresultaat : echt gruwelijk lekker
Maar genoeg ruimte gelaten om het de volgende keer weer iets beter te doen
Verstuurd vanaf mijn GT-I9195 met Tapatalk
Donderdag het vacu?m verpakte vlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast ontdooid.

Een injectie mix gemaakt naar recept van Noskos en de pork rub van LetzQ gebruikt als voorbereiding.


Ik had als tip gezien dat Amerikaanse gele mosterd een goed hechtmiddel is voor de rub. Dus het vlees lekker ingesmeerd. En daarna lekker rubben en inpakken om tijdens de nacht in de koelkast de smaken lekker tot zich te kunnen nemen.



Om 6 uur het bedje uit en mijn bbq voor te bereiden en op te starten.


Om 7 uur het vlees erop, en toen begon het echte wachten.
Om 12 uur had ik een kern temperatuur van 62 graden. En omdat mijn vriendin door haar vriendinnen werd ontvoerd voor haar verjaardag van aankomend weekend, moest ik naar zwemles met mijn dochter.
Nog even het vlees ingesmeerd met een marinade uit de supermarkt. En omdat de temperatuur vrij stabiel was had ik het vertrouwen om er even tussenuit te piepen.

Maar bij terugkomst was de temperatuur ingestort. Die was nog 80 graden in de dome en 55 in het vlees. Daar schrok ik van.
Schuiven open en de temperatuur omhoog gebracht. Dat was snel voor elkaar, behalve de kern temperatuur. Ik heb toen om 2 uur het vlees ingepakt en de temperatuur naar 120 graden gebracht en wachten op een goede kern temperatuur.
Om 17.30 was de temperatuur 82 graden en heb ik het vlees uit de grill gehaald.


We hadden eters en mijn vriendin was inmiddels ook weer thuis.
We hebben werkelijk genoten van super mals vlees wat ook echt goed sappig was. We hebben geen eindsaus gebruikt maar we hebben wraps gevuld met pulled pork, met kaas bestrooid en nog even in de over gezet.
Na de piep uit de oven gehaald en besmeerd met zelfgemaakte guacamole.
Helaas is hier geen bewijs van omdat ik me niet meer kon weerhouden om mijn bord te bestormen.
Eindresultaat : echt gruwelijk lekker

Maar genoeg ruimte gelaten om het de volgende keer weer iets beter te doen

Verstuurd vanaf mijn GT-I9195 met Tapatalk