BasBQ
Beef en Steak

Groot stuk entrecote 2,5 kg op kamado, tips gevraagd!

 

Martijn-K.

Tondelzoeker
Berichten
18
Goedenavond BBQ-vrienden,

Ik was vandaag bij de slager en zag daar onder andere een mooi stuk 🥩 entrecote liggen. Na navraag is dat stuk 2,5 kg. Ik zeg ‘ach, doe maar erbij’! 😅
Maar… ik heb dit nog nooit bereid op de kamado 😱
Op YouTube (althans mijn zoek pogingen) vond ik ook niet direct iets leerzaams. Hetgeen ik vond waren lappen entrecote ipv een groot stuk.
Hoe ga ik dit nu aanpakken 🤨 Met mijn BBQ-vrienden natuurlijk! 🥰 Er is vast iemand die dit lekker kan bereiden en de tips en tricks met mij wil delen.

Alvast bedankt voor jullie berichten 👊

Hartelijke groet,

Martijn
 
Je zou er flink wat knoflook in kunnen stoppen en wat thym. Dan rondom aanzetten in een skillet of aangrillen. Dan indirect op de bbq tot een kern van 50-52 Celsius. Tien minuten laten rusten en aansnijden.
 
Gewoon reverse sear. En als hij te dik is, snij hem dan midden door zodat je er 2 van 1,25kg hebt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan