- Berichten
- 1.648
Toen ik het thema voor de fotowedstrijd van deze maand verzon, "groente van de Q", wist ik al wat ik zou gaan maken. En nee, geen asperges, bloemkool of knolselderij. Ook geen courgette, aubergine of bietjes. Nee, ik wou een gevulde kool gaan maken. Uiteindelijk gekozen voor een rodekool. Die gevuld met bacon reepjes, appel, cranberry's, rozijnen, dadel en kaneelpoeder.
In koekenpan bacon uitgebakken, ondertussen appel in blokjes gesneden, sinaasappel geperst en sap in laten koken. Appel gemengd met cranberry's, rozijnen, dadel, kaneelpoeder en uitgebakken bacon. Rodekool uitgehold, ring van alufolie gemaakt. Mengsel in de kool gepropt, ingedikt sinaasappelsap erop en nog een klodder room boter. Kool indirect op de Q, beetje appelrook erbij en de eerste 30 min de kool ingepakt in alufolie. Daarna nog 1 uur zonder folie indirect op 150 gr laten garen.
Kool heeft uiteindelijk bijna 2 uur op de Q gelegen (bij 160 gr) maar was nog steeds niet gaar. Volgende keer maar op een wat hogere temperatuur klaar maken. De vulling was heerlijk

Bacon uitbakken

De vulling, het ruikt nu al heerlijk

Ring van alu folie gemaakt zodat de kool blijft staan

Vulling erin

Indirect op de Q met appelrook. Ondertussen ook nog heerlijke BBQ Shroomballz en champignons met mozarella gemaakt

Kool zag er prima uit.

Gaarheid was helaas nog niet wat ik er van verwachte, volgende keer beter
In koekenpan bacon uitgebakken, ondertussen appel in blokjes gesneden, sinaasappel geperst en sap in laten koken. Appel gemengd met cranberry's, rozijnen, dadel, kaneelpoeder en uitgebakken bacon. Rodekool uitgehold, ring van alufolie gemaakt. Mengsel in de kool gepropt, ingedikt sinaasappelsap erop en nog een klodder room boter. Kool indirect op de Q, beetje appelrook erbij en de eerste 30 min de kool ingepakt in alufolie. Daarna nog 1 uur zonder folie indirect op 150 gr laten garen.
Kool heeft uiteindelijk bijna 2 uur op de Q gelegen (bij 160 gr) maar was nog steeds niet gaar. Volgende keer maar op een wat hogere temperatuur klaar maken. De vulling was heerlijk

Bacon uitbakken

De vulling, het ruikt nu al heerlijk

Ring van alu folie gemaakt zodat de kool blijft staan

Vulling erin

Indirect op de Q met appelrook. Ondertussen ook nog heerlijke BBQ Shroomballz en champignons met mozarella gemaakt

Kool zag er prima uit.

Gaarheid was helaas nog niet wat ik er van verwachte, volgende keer beter