- Berichten
- 1.935
Ingredienten:
3 grote tomaten
3 kleine eieren
1 a 2 tl. gedroogde oregano
1 a 2 tl. gedroogde basilicum
handje geraspte jong belegen kaas
handje geraspte Mozzarella (niet van een bol)
1 a 2 plakjes achterham, ligt een beetje aan de grootte van de plakken ham. (Yorkham is erg lekker)
1 tl. Kerriepoeder (Hindoestaanse Massala Nandan Surinami !!! gele zakjes met rode opdruk, gewoon te koop bij de meeste supermarkten)
Tomaten uithollen en uit laten lekken.
plakjes ham in kleine stukjes snijden
in een kom alle ingredienten, behalve de mozzarella en het ei, met elkaar mengen.
Bekleed de bodem van elke uitgeholde tomaat met het mengsel, laat genoeg ruimte over voor de eieren
breek boven een kommetje een ei en schenk deze voorzichtig in een tomaat, herhaal dit voor de andere tomaten.
gratineer elke tomaat met wat geraspte mozzarella en een snufje oregano.
De ham kun je natuurlijk ook vervangen voor in stukjes gesneden gebakken bacon, en voor de kazen kun je natuurlijk ook andere kazen gebruiken.
Om ervoor te zorgen dat de tomaten niet gaan rollen in de BBQ neem je een strook alu folie rol deze op tot een rolletje.
en maak er een cirkeltje van met een doorsnede dat je tomaat er op past. (zie eerste foto)
BBQ voorverwarmen op 160-170 gr.C
De tomaten indirect op de BBQ voor ongeveer 20 min. totdat de kaas gesmolten is en verkleurt.
Laatst bewerkt door een moderator: