
Tijd voor mijn eerste officiele bijdrage aan het recepten boek:
Portobello con carne e farmaggio
Of te wel: Grote sjamignons met flees en kaas.
De ingredienten
- 2 portobello's
- 2 fijne saucijsen
- 2 theelepel gerookte knoflook puree
- 2 gedroogde tomaat op olie (klein gesneden)
- 2 pepertjes op zuur (klein gesneden)
- 60 gram geraspte kaas
- 4 stroken spek
Een aantal ingredi?nten die puur op gevoel en/of smaak gaan
- zwitserse strooikaas
- PeZo
- rookhout

Ik heb zelf altijd wel een potje met knoflookpuree in huis staan omdat ik meestal als ik rook een bol look in de hoek zet. Vooral de gerookte paarse knoflook puree is erg zacht en subtiel. Heb je dit nu niet gebruik dan verse knoflook (geperst) of knoflook poeder (beide naar inzicht).
Begin met het openknippen / uitpersen van de saucijsen en voeg hier de pepertjes en tomaat aan toe. Voeg volledig op eigen smaak hier pezo en de strooikaas aan toe.

Maar de portobello's schoon door voorzichtig de steel te verwijderen en nog voorzichtiger met een theelepel de rokken van de sporen te verwijderen.
Vul de hoedjes nu met het vlees mengsel en strook hier de geraspte kaas overheen.


Pak de portobello's in met een kruis van spek (uiteinden naar beneden geeft het mooiste effect).

Zet de bello's indirect, klep dicht en na een half uurtje (waarvan de begin 15 min met rook) op 180 a 190 graden zijn ze klaar.


Smakelijk!
hoop ik