BasBQ
Beef en Steak

Grilworst bewaren

 
 

Uranday

Kooltjesharker
Berichten
130
Hallo allemaal,

Vanavond wil ik eea aan worst gaan maken. Zo ook grilworst. Grilworst vul je, kook je, koel je en gril je.... Nou is de grote vraag, op welk punt in het proces kan je hem het beste in de vriezer leggen om later er van te kunnen genieten?

Groetjes
Patrick
 
Ik doe ze altijd afkoken en daarna snel koelen in stromend koud water.
als ze daarna koud zijn dan vries ik ze in de kookdarm in en ontdooi ik ze waneer ik ze nodig heb om af te grillen.

suc6 met het maken en wel foto's posten he.
 
Peter W zei:
Ik doe ze altijd afkoken en daarna snel koelen in stromend koud water.
als ze daarna koud zijn dan vries ik ze in de kookdarm in en ontdooi ik ze waneer ik ze nodig heb om af te grillen.

suc6 met het maken en wel foto's posten he.
+1
 
Ik doe ze altijd afkoken en daarna snel koelen in stromend koud water.
als ze daarna koud zijn dan vries ik ze in de kookdarm in en ontdooi ik ze waneer ik ze nodig heb om af te grillen.

suc6 met het maken en wel foto's posten he.
 
Ceriel zei:
Rechtstreeks (afgekoeld) de vriezer in. Maak ze daarom niet te groot!
Inderdaad!
Bij het vullen van de kookdarm deze al in het midden afbinden met een dubbel touwtje, zodat je twee gekoppelde worsten krijgt. Dan tussen de twee touwtjes doorknippen en je hebt twee grillworsten, die qua formaat makkelijker in een standaard pan passen om te koken en dus ook makkelijker in de vriezer passen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan