Ik ben van plan om de overbekende jalapeno-cheddar BBQ-worst te gaan maken als grillworst variant. Nou wordt de BBQ-worst vaak gerookt, dat geeft natuurlijk een lekkere smaak aan de worst.
Mijn vraag is nu: kan dat ook met een grillworst?
Mijn idee is dan:
- worst maken in nylon kunstdarm (dus zoals ?gewone? grillworst)
- nachtje laten rusten in de koelkast
- worst in kunstdarm afkoken zodat ?ie gaar is
- kunstdarm eraf halen
- warm roken (op de kamado)
- grillworst poeder erop
- worst grillen
Heeft het roken dan nog effect, of ?pakt? de rook niet op de al gegaarde worst?
Groeten,
Reinier
Mijn vraag is nu: kan dat ook met een grillworst?
Mijn idee is dan:
- worst maken in nylon kunstdarm (dus zoals ?gewone? grillworst)
- nachtje laten rusten in de koelkast
- worst in kunstdarm afkoken zodat ?ie gaar is
- kunstdarm eraf halen
- warm roken (op de kamado)
- grillworst poeder erop
- worst grillen
Heeft het roken dan nog effect, of ?pakt? de rook niet op de al gegaarde worst?
Groeten,
Reinier