BasBQ
Beef en Steak

Grillspit voor Weber 57 cm (rotisserie)

1012sabine1985

Sprokkelaar
 
Berichten
29
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met een grillspit voor de Weber 57 cm. Ik heb een picanha liggen die ik graag volgens het recept van Noskos wil bereiden (https://www.bbq-nl.com/picanha-van-het-spit/). Nu heb ik daar een grillspit voor nodig. Nu heeft Weber een mooie te koop voor ongeveer €185. Best aan de prijs. Maar dat heb ik er graag voor over als ik hem natuurlijk vaker ga gebruiken. Nu heb ik al even rond zitten kijken en kwam ook goedkopere alternatieven tegen die ook op de Weber 57 passen.

Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervarigen:
- Heb je zelf een grillspit en gebruik je hem vaak?
- Heb je de grillspit van Weber en hoe bevalt deze?
- Heb je een alternatief voor de grillspit van Weber en wat zijn je ervaringen hiermee?

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.639
Een grillspit is echt wel een leuke aanwinst, zelf heb ik die van Weber idd. Ooit van verjaardagsgeld gekocht en in oktober zijn ze meestal goedkoper ;-). Het is een prima ding, past voor het mooie net niet.. Maar verder top. Mijn zwager heeft een goedkopere versie uit Duitsland meen ik en die doet ook wat ie moet doen. Zelf gebruik ik hem denk ik 1 keer in de maand gemiddeld. Kids vinden kipshoarma geweldig dus die maak ik het meeste. Beenham van het spit is mijn favoriet

Succes met je keuze
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.686
Die goedkopere zijn prima, je kan ze ook ombouwen zodat je ze ook als pizzaring kan gebruiken.
 

1012sabine1985

Sprokkelaar
 
Berichten
29
Een grillspit is echt wel een leuke aanwinst, zelf heb ik die van Weber idd. Ooit van verjaardagsgeld gekocht en in oktober zijn ze meestal goedkoper ;-). Het is een prima ding, past voor het mooie net niet.. Maar verder top. Mijn zwager heeft een goedkopere versie uit Duitsland meen ik en die doet ook wat ie moet doen. Zelf gebruik ik hem denk ik 1 keer in de maand gemiddeld. Kids vinden kipshoarma geweldig dus die maak ik het meeste. Beenham van het spit is mijn favoriet

Succes met je keuze
Thanks voor de info! Heb je toevallig een recept voor de kipshoarma? Klinkt alsof mijn jongens dat ook lekker gaan vinden! En de spit is dus een goede aanrader, van welk merk lijkt in dit geval nog niet uit te maken.
 

1012sabine1985

Sprokkelaar
 
Berichten
29
Die goedkopere zijn prima, je kan ze ook ombouwen zodat je ze ook als pizzaring kan gebruiken.
Bedankt voor je reactie! Hoe doe je dat ombouwen dat ombouwen dan precies? Maak je er dan een soort breed deurtje in? Ik heb al een pizzasteen, is het dan ook nodig om een pizzaring erbij te hebben?
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.077
Hoi Sabine, ik heb voor mijn Weber een goedkope versie uit China en die bevalt me prima! Ik grill er kippetjes, shoarma, rollades, porchetta en inderdaad ook wel eens picanha op, al vind ik staartstuk low en slow ook wel ècht lekker op het rooster. Ik heb niet zo goed in beeld hoe de voorraden zijn her en der vanwege de stremming bij Suez en de Covid ellende, maar ik kan een goedkopere versie ban harte aanbevelen!
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.686
Bedankt voor je reactie! Hoe doe je dat ombouwen dat ombouwen dan precies? Maak je er dan een soort breed deurtje in? Ik heb al een pizzasteen, is het dan ook nodig om een pizzaring erbij te hebben?
Sabine, het is niet nodig om een een pizzaring te hebben om een pizza op een kettle te maken.
Het maakt het wel makkelijker, dit omdat je de deksel niet steeds hoeft op te tillen en dus minder warmteverlies hebt. Ook kan je zien hoe de pizza gaart, dus zonder te gokken of toch steeds te kijken.
Het enige wat nodig is dat je een gat zaagt waar de pizza doorheen kan, en het restant gebruikt om een deurtje van te maken als je het als rotisserie wil gebruiken.
ze zijn ook compleet te koop:
Of
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.639
Thanks voor de info! Heb je toevallig een recept voor de kipshoarma? Klinkt alsof mijn jongens dat ook lekker gaan vinden! En de spit is dus een goede aanrader, van welk merk lijkt in dit geval nog niet uit te maken.
Beetje uit losse pols, maar ik snijd een Ui in 2en en plaats deze als eerste en laatste op het spit. Kruid ongeveer 1 kilo kippendijen met (verstegen) shoarma kruiden. Snijd 2 paprika's in partjes, groot genoeg dat je ze nog aan het spit kan rijgen en rijg dan om en om kippendijen en paprika aan het spit.

Plaats het spit in de bbq op ongeveer 180 graden en laat het een klein uurtje draaien snijd dan de buitenkant tot je wit kip tegenkomt en vang dat op in een alu bak. Plaats de bak in je bbq onder het spit en herhaal dat elke 20 minuten tot alle stukjes een mooi kleurtje hebben.

Lekker in een Pita broodje stoppen (de turkse supermarkt heeft veel lekkerdere pita broodjes dan de supermarkt) sausje erop en lekker eten.
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.865
Ik heb laatst een spit gekocht bij Auspit Europe. Niets mis mee.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.949
Hier ook in het bezit van de weber spit. Is aan de prijs, maar je gaat toch geen nee zeggen als je het van je vrienden kado krijgt? En als je er jaren plezier van hebt, waar praat je dan over?
Maar goed, dat geldt ook voor alternatieven natuurlijk.

De spit Is voor ons een hele fijne aanvulling. Wordt vaak gebruikt.
Kip, kippenvleugels, shoarma, porchetta, picanha, saté (heb er van die spiesjes bij), rollades . Aankomend weekend gaat er een gevulde diamant haas rollade op.

Zou niet meer zonder willen. En tijdens het roteren lekker een bakje aardappelen eronder, laten garen in het druipende vet van de rollade of zo. Och, wat een feestje Is dat

Picanha heeft eerlijk gezegd ook mijn voorkeur om Low en slow te doen en daarna affakkelen. Maar van het spit Is het ook geen straf hoor.

Succes
 

1012sabine1985

Sprokkelaar
 
Berichten
29
Wat leuk dat jullie zo meedenken! Hier kan ik echt iets mee.

Picanha low & slow garen ga ik ook zeker een uitproberen.

Na jullie berichten ben ik ervan overtuigd dat een goedkoper model net zo goed zal werken als de rotisserie van Weber. Al ben ik ook wel merkenvast, je weet bij Weber wel wat je in huis haalt natuurlijk. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Nu nog de twijfel: ga ik voor een spit met ring op zich of in combinatie met een pizzaring (opening voor pizza's en dichtdoen voor rotisserie)? Deze is ook weer iets duurder, kun je natuurlijk iets meer mee. Maar zonder pizzaring lukt het maken van pizza's ook denk ik. Heb al de steen. Maar zie ook de voordelen in van een ring met gat waardoor de ketel niet telkens open hoeft (gaat de warmte dan niet verloren door het gat in de ring?
 

Robkrekel

Kooltjesharker
 
Berichten
166
@Rogier Dat is die van auspit, dus topicstarter kan dan beter rechtstreeks bestellen, scheelt weer een tientje. Heb er zelf ook eentje van auspit voor mijn kamado L.
2021-05-05 09_50_34-bol.com _ BBQ Rotisserie Ring Elektrisch barbecuespit - Oa geschikt voor W...jpg
 

1012sabine1985

Sprokkelaar
 
Berichten
29
En besteld! Het is de rotisserie van Auspit geworden aangezien meerdere van jullie daar goede ervaringen mee hebben. Ook gelijk een set spiesen erbij besteld die ook mee rond kunnen draaien. Dank jullie wel allemaal!
 
Bovenaan Onderaan