J
Joren
Gast
Hallo
Wat denken jullie van grillen op een offset? :-/
Hoe zit het in mekaar:
Ik heb thuis een WSM en een kogelbbq, en als er geen tijd is voor low & slow maak ik al eens graag spare ribs op de kogelbbq.
Dit is zo wat het recept dat ik dan volg, op houtskool weliswaar: https://www.youtube.com/watch?v=rp9ygcsRh0Q
Ik kook ze dan direct en indirect aan 200?C.
Maar de kogelbbq is een oud stuk dat amper nog samenhangt en de warmte niet vasthoud.
Daarom ben ik al een tijdje aan het rondkijken naar verschillende bbq's, en vandaag was ik toevallig in een tuincentrum waar men Oklahoma offset smokers verkoopt.
De vriendelijke dame vertelde me dat de firebox met hout moet gevuld worden, en als je heet genoeg stookt, je hetzelfde effect krijgt alsof je direct aan het grillen bent.
Heeft iemand daar ervaring mee? Is een offset een goede combi tussen roken en grillen?
Ik heb namelijk al een WSM dus wil ik niet iets kopen dat uiteindelijk enkel hetzelfde kan.
PS.
dit is mijn wishlist voor de bbq: suggesties altijd welkom !
- Stevig werkblad
- Verplaatsbaar
- Voldoende staaldikte voor prof. gebruik
- Afsluitbaar met ingebouwde thermometer
- Toegangspunt voor externe thermometer
- Brandstof: kolen
- Kookoppervlakte 1m breed
- Om te grillen. Of om te grillen en te roken. Niet enkel om te roken.
- Grill rooster in hoogte verstelbaar (?)
- Makkelijk onderhoud
- Koude zone of 2de rooster om vlees warm te houden
Wat denken jullie van grillen op een offset? :-/
Hoe zit het in mekaar:
Ik heb thuis een WSM en een kogelbbq, en als er geen tijd is voor low & slow maak ik al eens graag spare ribs op de kogelbbq.
Dit is zo wat het recept dat ik dan volg, op houtskool weliswaar: https://www.youtube.com/watch?v=rp9ygcsRh0Q
Ik kook ze dan direct en indirect aan 200?C.
Maar de kogelbbq is een oud stuk dat amper nog samenhangt en de warmte niet vasthoud.
Daarom ben ik al een tijdje aan het rondkijken naar verschillende bbq's, en vandaag was ik toevallig in een tuincentrum waar men Oklahoma offset smokers verkoopt.
De vriendelijke dame vertelde me dat de firebox met hout moet gevuld worden, en als je heet genoeg stookt, je hetzelfde effect krijgt alsof je direct aan het grillen bent.
Heeft iemand daar ervaring mee? Is een offset een goede combi tussen roken en grillen?
Ik heb namelijk al een WSM dus wil ik niet iets kopen dat uiteindelijk enkel hetzelfde kan.
PS.
dit is mijn wishlist voor de bbq: suggesties altijd welkom !
- Stevig werkblad
- Verplaatsbaar
- Voldoende staaldikte voor prof. gebruik
- Afsluitbaar met ingebouwde thermometer
- Toegangspunt voor externe thermometer
- Brandstof: kolen
- Kookoppervlakte 1m breed
- Om te grillen. Of om te grillen en te roken. Niet enkel om te roken.
- Grill rooster in hoogte verstelbaar (?)
- Makkelijk onderhoud
- Koude zone of 2de rooster om vlees warm te houden