- Berichten
- 20.961
Bij het barbecue?n spreken we meestal van twee methodes, de eerste is de directe grill methode en de tweede is de indirecte methode.
Bij de directe methode: wordt het voedsel gegaard direct boven de hittebron (dit kan gas, houtskool of briketten zijn).
De deksel hoeft bij de directe methode niet op de barbecue maar het kan wel.
Hier een voorbeeld van de directe methode bij een kettle barbecue.
Indirecte methode: het voedsel wordt gegaard naast de hittebron, dit kan op verschillen manieren. Let op de deksel moet hierbij wel op de barbecue tijdens de bereiding, zodat er warmte circulatie is!
- De briketten aan twee kanten met in het midden een bak met vloeistof, waarboven je het voedsel indirect gaart.
- De Split Grill methode, hierbij liggen de briketten aan ??n kant met aan de andere kant een bak met vloeistof waarboven je het voedsel indirect gaart.
- De Ring of Fire, hierbij worden de briketten in een ring tegen de buitenkant van de kettle aangelegd. Deze methode wordt wel gebruikt bij het maken van pizza in de Q. De steen wordt hier wel zeer warm maar niet zo heet dat de bodem gelijk verbrandt
- De Bulls Eye, dit doet men door de briketten op een hoop in het midden te leggen. Dit kan handig zijn bij het indirect garen van veel kleine hapjes of bij het gebruik van een wok.
Indirect barbecue?n kan natuurlijk ook met een gas barbecue door een of meerdere gasbranders niet aan te steken.
Bij de directe methode: wordt het voedsel gegaard direct boven de hittebron (dit kan gas, houtskool of briketten zijn).
De deksel hoeft bij de directe methode niet op de barbecue maar het kan wel.
Hier een voorbeeld van de directe methode bij een kettle barbecue.
Indirecte methode: het voedsel wordt gegaard naast de hittebron, dit kan op verschillen manieren. Let op de deksel moet hierbij wel op de barbecue tijdens de bereiding, zodat er warmte circulatie is!
- De briketten aan twee kanten met in het midden een bak met vloeistof, waarboven je het voedsel indirect gaart.
- De Split Grill methode, hierbij liggen de briketten aan ??n kant met aan de andere kant een bak met vloeistof waarboven je het voedsel indirect gaart.
- De Ring of Fire, hierbij worden de briketten in een ring tegen de buitenkant van de kettle aangelegd. Deze methode wordt wel gebruikt bij het maken van pizza in de Q. De steen wordt hier wel zeer warm maar niet zo heet dat de bodem gelijk verbrandt
- De Bulls Eye, dit doet men door de briketten op een hoop in het midden te leggen. Dit kan handig zijn bij het indirect garen van veel kleine hapjes of bij het gebruik van een wok.
Indirect barbecue?n kan natuurlijk ook met een gas barbecue door een of meerdere gasbranders niet aan te steken.