Hi allemaal,
Ik loop al een tijdje tegen het probleem aan dat mijn Grill Guru Compact (van de Hornbach) niet goed op temperatuur komt. Als ik een stuk vlees eerst gaar en daarna wil grillen kom ik vaak niet boven de 200-220 graden. Pizza's zijn dus ook geen optie. Ik zie vaak dat de onderste laag kolen voornamelijk in het midden brand terwijl de bovenste laag nog zwart is. Een aantal dingen die ik al geprobeerd heb:
- Zachtere kolen
- Minder kolen
- Kolen vervangen
- Rooster schoonmaken
- Aansteken met 2 of 3 wokkels
Nu heb ik kortgeleden een kolenmand besteld maar deze past er net niet lekker in. De kolenmand hangt als het ware in de in de vuurkorf, en hangt ongeveer 5 cm hoger dan waar het rooster zou zitten. De bovenkant van de kolenmand zit bijna direct tegen de plate setter aan. Ik vraag mij af of dit niet te hoog is. Concreet de volgende vragen:
- Is het mogelijk om de kolenmand te gebruiken als deze 5cm boven de plek van het rooster hangt (bijna direct onder de plate setter)?
- Is er een andere reden te bedenken waarom ik geen temperatuur in mijn Grill Guru Compact krijg?
Ps. hij is met de vele regenval een beetje beschimmeld geraakt, dit ga ik wegbranden en goed schoonmaken. Alvast bedankt!
Ik loop al een tijdje tegen het probleem aan dat mijn Grill Guru Compact (van de Hornbach) niet goed op temperatuur komt. Als ik een stuk vlees eerst gaar en daarna wil grillen kom ik vaak niet boven de 200-220 graden. Pizza's zijn dus ook geen optie. Ik zie vaak dat de onderste laag kolen voornamelijk in het midden brand terwijl de bovenste laag nog zwart is. Een aantal dingen die ik al geprobeerd heb:
- Zachtere kolen
- Minder kolen
- Kolen vervangen
- Rooster schoonmaken
- Aansteken met 2 of 3 wokkels
Nu heb ik kortgeleden een kolenmand besteld maar deze past er net niet lekker in. De kolenmand hangt als het ware in de in de vuurkorf, en hangt ongeveer 5 cm hoger dan waar het rooster zou zitten. De bovenkant van de kolenmand zit bijna direct tegen de plate setter aan. Ik vraag mij af of dit niet te hoog is. Concreet de volgende vragen:
- Is het mogelijk om de kolenmand te gebruiken als deze 5cm boven de plek van het rooster hangt (bijna direct onder de plate setter)?
- Is er een andere reden te bedenken waarom ik geen temperatuur in mijn Grill Guru Compact krijg?
Ps. hij is met de vele regenval een beetje beschimmeld geraakt, dit ga ik wegbranden en goed schoonmaken. Alvast bedankt!