B
buitenkokert
Gast
Goede dag allemaal
Ik heb jaren terug een grote BBQ gemaakt, 1meter breed, 50cm diep en 50 cm hoog, met een rooster dat een deel van het vet opvangt en afvoert.
Het ding voldoet als grill, zeker voor grotere gezelschappen uitstekend.....
MAar ik wil er graag een deksel op maken (klapbaar) zodat ie dicht is als ie buiten in de buitenkeuken in de open lucht staat. Maar tevens (als er dan toch een deksel op zit) wil ik hem dan anders gaan gebruiken (of in ieder geval kunnen gebruiken)
nu is dus de vraag of het volstaat om onderlangs afsluitbare beluchting en in het deksel (of hoog in de zijwand/achterwand) afsluitbare rookafvoer te maken, en dan het vuur (briketten/houtskool) aan een kant te leggen en het te garen vlees aan de andere kant op het rooster en deksel dicht en met beluchting en rookgasafvoer de temp regelen...
of moet er een aparte "firebox" aan gekoppeld worden.
daarnaast nog de vraag of de rechthoekige vorm nog een probleem is kwa flow en zoja hoe ik dat dan het best kan oplossen....
een hoop technische vragen waarvan ik hoop dat jullie er antwoord op hebben.
De BBQ stond altijd op een aluminium tafel, daar ga ik een kast omheen bouwen en stenen blad erop zodat het een buitenkeukenblok wordt. de BBq komt naast het werkblad op die kast te staan
Ik heb jaren terug een grote BBQ gemaakt, 1meter breed, 50cm diep en 50 cm hoog, met een rooster dat een deel van het vet opvangt en afvoert.

Het ding voldoet als grill, zeker voor grotere gezelschappen uitstekend.....
MAar ik wil er graag een deksel op maken (klapbaar) zodat ie dicht is als ie buiten in de buitenkeuken in de open lucht staat. Maar tevens (als er dan toch een deksel op zit) wil ik hem dan anders gaan gebruiken (of in ieder geval kunnen gebruiken)
nu is dus de vraag of het volstaat om onderlangs afsluitbare beluchting en in het deksel (of hoog in de zijwand/achterwand) afsluitbare rookafvoer te maken, en dan het vuur (briketten/houtskool) aan een kant te leggen en het te garen vlees aan de andere kant op het rooster en deksel dicht en met beluchting en rookgasafvoer de temp regelen...
of moet er een aparte "firebox" aan gekoppeld worden.
daarnaast nog de vraag of de rechthoekige vorm nog een probleem is kwa flow en zoja hoe ik dat dan het best kan oplossen....
een hoop technische vragen waarvan ik hoop dat jullie er antwoord op hebben.
De BBQ stond altijd op een aluminium tafel, daar ga ik een kast omheen bouwen en stenen blad erop zodat het een buitenkeukenblok wordt. de BBq komt naast het werkblad op die kast te staan