- Berichten
- 2.292
Omdat wij nogal Griekenland gek zijn en mijn vriend daar altijd Stifado eet, vond ik het tijd om dat eens zelf te maken. Wel een gok natuurlijk want probeer zoiets maar eens te kopi?ren... Het is een DO recept maar helaas heb ik die (nog) niet dus heb ik een dikke braadpan gebruikt. De voorbereidingen op het gasstel en daarna indirect op 160 gr indirect op,de Q.
Ingredi?nten:
850 gr. Doorregen runderlappen.
4 el olijfolie.
5 tenen knoflook geperst.
1 blik tomatenblokjes.
2 uien in grove stukken
250 g sjalotjes.
100 ml rode wijn.
30 ml rode wijnazijn
klein blikje tomatenpuree
1 tl kaneel.
1 tl geraspte nootmuskaat
2 laurierblaadjes.
2 kruidnagels.
? tl gemalen komijn.
peper en zout naar smaak.
5 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden.
Scheutje Worcestershire sauce.
+- 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan).
? 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien.
Snij het vlees in grove stukken en bestuif het met bloem.
Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan.
Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn erbij en voeg de uien toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de zongedroogde tomaten ,tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.
Doe het water erbij en let erop dat het vlees onderstaat.
Zet dit in de BBQ indirect op ongeveer 160 graden. Laat dit ongeveer 3 uur stoven.
Voeg na ongeveer 1 uur de sjalotten toe. Het mooiste is als ze heel blijven.
Ik heb de Stifado geserveerd met de aardappeltjepakketjes en een griekse salade.
Wat vonden we ervan?
Heerlijk en zeer voor herhaling vatbaar. Nu nog Griekse zon en het plaatje is compleet!

Ingredi?nten:
850 gr. Doorregen runderlappen.
4 el olijfolie.
5 tenen knoflook geperst.
1 blik tomatenblokjes.
2 uien in grove stukken
250 g sjalotjes.
100 ml rode wijn.
30 ml rode wijnazijn
klein blikje tomatenpuree
1 tl kaneel.
1 tl geraspte nootmuskaat
2 laurierblaadjes.
2 kruidnagels.
? tl gemalen komijn.
peper en zout naar smaak.
5 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden.
Scheutje Worcestershire sauce.
+- 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan).
? 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien.
Snij het vlees in grove stukken en bestuif het met bloem.
Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan.

Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn erbij en voeg de uien toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de zongedroogde tomaten ,tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.
Doe het water erbij en let erop dat het vlees onderstaat.
Zet dit in de BBQ indirect op ongeveer 160 graden. Laat dit ongeveer 3 uur stoven.

Voeg na ongeveer 1 uur de sjalotten toe. Het mooiste is als ze heel blijven.

Ik heb de Stifado geserveerd met de aardappeltjepakketjes en een griekse salade.
Wat vonden we ervan?
Heerlijk en zeer voor herhaling vatbaar. Nu nog Griekse zon en het plaatje is compleet!

