- Berichten
- 301
Griekse Kofta, Keftedes ,Souvlaki en Gyros (kipfilet)
Aangezien ik binnenkort voor wat collega's vd vrouw een "griekse" bbq mag verzorgen even wat dingen uit proberen..
Ingredienten Kofta;
1 kg lams-runder of half om half gehakt.
2 uien
1 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl koriander
2 el verse peterselie
2 teentjes knoflook
peper-zout
olijfolie
Ingredienten Keftedes; Keftedes zijn normaal "gehaktballen" met een tomatensausje,ik heb er een "burger" van gemaakt zonder tomatensaus..
( ik heb de mosterd vervangen door verse munt en oregano te gebruiken aangezien ik hier een felle tegenstander heb tegen mosterd...)
Ingredi?nten voor 2 personen
3 ons rundergehakt
4 sjalotjes (fruit de sjalotjes en de knoflook in een beetje olie tot de ui glazig is,en af laten koelen)
1 teentje knoflook
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl korianderzaad
1 teentje knoflook
bosje peterselie
tl citroenrasp
1 ei
5 Gr. / 1el broodkruim
1 el grove mosterd
peper en zout
4 pitabroodjes
Voor de Souvlaki's zie dit recept http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2536.0
En voor de gyros (Toppertjes!!) Had deze vh weekend gemaakt op me rvs grillmonster.. :
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1167.0
Bedankt voor het lezen..
Aangezien ik binnenkort voor wat collega's vd vrouw een "griekse" bbq mag verzorgen even wat dingen uit proberen..
Ingredienten Kofta;
1 kg lams-runder of half om half gehakt.
2 uien
1 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl koriander
2 el verse peterselie
2 teentjes knoflook
peper-zout
olijfolie




Ingredienten Keftedes; Keftedes zijn normaal "gehaktballen" met een tomatensausje,ik heb er een "burger" van gemaakt zonder tomatensaus..
( ik heb de mosterd vervangen door verse munt en oregano te gebruiken aangezien ik hier een felle tegenstander heb tegen mosterd...)
Ingredi?nten voor 2 personen
3 ons rundergehakt
4 sjalotjes (fruit de sjalotjes en de knoflook in een beetje olie tot de ui glazig is,en af laten koelen)
1 teentje knoflook
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl korianderzaad
1 teentje knoflook
bosje peterselie
tl citroenrasp
1 ei
5 Gr. / 1el broodkruim
1 el grove mosterd
peper en zout
4 pitabroodjes




Voor de Souvlaki's zie dit recept http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2536.0
En voor de gyros (Toppertjes!!) Had deze vh weekend gemaakt op me rvs grillmonster.. :

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1167.0



Bedankt voor het lezen..
