- Berichten
- 4.941
Nadat ik ge?nspireerd raakte door nza125 en zijn Griekse variant op de fatty. Had ik weer eens zin om er ook een te maken. En dan ook op de Griekse toer. Leek mee een goede keus.
Dus vandaag weer hipsterdag en met de brakken langs de slager gefietst voor wat gehakt en dunne plakjes buikspek. Bij de super wat gyros kruiden, fetta en groenvoer gehaald. En thuis lekker aan de gang.
Het gehakt gekruid met Verstegen gyros kruiden. Plat gemaakt. Fetta verkruimeld. Oprollen. Spekmatje weven. En alles netjes inpakken. Buitenkant ook wat bestrooid met de kruiden en klaar.
Rolletje kon mooi de koelkast in. En ik kon de groenten voorbereiden.
Geblancheerde bladspinazie op zn Grieks.
Recept van appie. https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=523280
En ook de aardappellen kregen een Grieks tintje. Deze vond ik op lekker en simpel https://www.lekkerensimpel.com/griekse-aardappeltjes-uit-de-oven/
De tijd was daar en de rol mocht op de Q. Deze opgestookt naar 165gr. Ik had amper 500gr vlees dus dat mocht wel op hoge temperatuur. Voor de rook heb ik gebruik gemaakt van cederhout. Ik had nog wat oude gebruikte plankjes. Welke ik in stukken gehakt heb. Dit gaf een mooie subtiele zoete rook. Vlees heeft er ongeveer 1u en 15min op gelegen.
Na even te mogen rusten onder de folie gingen we de boel opdelen en de bordjes opmaken.
Zo dat was weer heerlijk smullen. Zelfs nog wat over gehouden voor de lunch morgen
nza125 bedankt voor de inspiratie. Dit gaan we zeker nog eens maken.
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram.
Dus vandaag weer hipsterdag en met de brakken langs de slager gefietst voor wat gehakt en dunne plakjes buikspek. Bij de super wat gyros kruiden, fetta en groenvoer gehaald. En thuis lekker aan de gang.
Het gehakt gekruid met Verstegen gyros kruiden. Plat gemaakt. Fetta verkruimeld. Oprollen. Spekmatje weven. En alles netjes inpakken. Buitenkant ook wat bestrooid met de kruiden en klaar.






Rolletje kon mooi de koelkast in. En ik kon de groenten voorbereiden.
Geblancheerde bladspinazie op zn Grieks.
Recept van appie. https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=523280
En ook de aardappellen kregen een Grieks tintje. Deze vond ik op lekker en simpel https://www.lekkerensimpel.com/griekse-aardappeltjes-uit-de-oven/
De tijd was daar en de rol mocht op de Q. Deze opgestookt naar 165gr. Ik had amper 500gr vlees dus dat mocht wel op hoge temperatuur. Voor de rook heb ik gebruik gemaakt van cederhout. Ik had nog wat oude gebruikte plankjes. Welke ik in stukken gehakt heb. Dit gaf een mooie subtiele zoete rook. Vlees heeft er ongeveer 1u en 15min op gelegen.




Na even te mogen rusten onder de folie gingen we de boel opdelen en de bordjes opmaken.



Zo dat was weer heerlijk smullen. Zelfs nog wat over gehouden voor de lunch morgen

nza125 bedankt voor de inspiratie. Dit gaan we zeker nog eens maken.
Bedankt voor het lezen/kijken
Bram.