- Berichten
- 149
Vandaag het recept voor de Griekse burgers die ik gevonden had op bbq-nl (https://www.bbq-nl.com/griekse-burger/ maar eens geprobeerd. Kon ik gelijk m'n burger pers eens uitproberen. 
Had gisteren al de rode ui pickels gemaakt.
Waar ik wel tegen aan liep is dat 57 cm wel een groot oppervlak is om helemaal met kolen te vullen, had 3/4 starter gevuld met kolen maar dat bedekt het rooster niet eens helemaal.
Hoe doen jullie dat, gebruiken jullie een metalen ring om de kolen netjes bij elkaar te houden (zijn die ergens te toop) of, waar ik zelf achteraf aan dacht, is het een optie om de twee houtskoolhouders tegen elkaar aan kan leggen om een deel van de bbq voor grillen te gebruiken?
Eerst de broodjes, samen met wat aardappels

Dan de burgers:

Bijna klaar:

Eind resultaat:

Merkte ook dat het een uitdaging is om de burgers niet uit elkaar te laten vallen, misschien de volgende keer nog wat harder het vlees persen.

Had gisteren al de rode ui pickels gemaakt.
Waar ik wel tegen aan liep is dat 57 cm wel een groot oppervlak is om helemaal met kolen te vullen, had 3/4 starter gevuld met kolen maar dat bedekt het rooster niet eens helemaal.
Hoe doen jullie dat, gebruiken jullie een metalen ring om de kolen netjes bij elkaar te houden (zijn die ergens te toop) of, waar ik zelf achteraf aan dacht, is het een optie om de twee houtskoolhouders tegen elkaar aan kan leggen om een deel van de bbq voor grillen te gebruiken?
Eerst de broodjes, samen met wat aardappels

Dan de burgers:

Bijna klaar:

Eind resultaat:

Merkte ook dat het een uitdaging is om de burgers niet uit elkaar te laten vallen, misschien de volgende keer nog wat harder het vlees persen.