- Berichten
- 213
Een tijdje geleden vroeg mijn plaatselijke slager of ik interesse had ik een stukje vlees dat hij achter had gehouden voor een klant, maar die het nooit had opgehaald.(lekkere klant :-/ )
Het bleek om een runder piano stukje te gaan, gras gevoerd, op het oog erg mager. Het leek in de verte wel op beef ribs, maar anders dan ik gewend ben van o.a beef&steak
Ik besloot de uitdaging aan te gaan, en ze te behandelen zoals ik normaal gesproken beef ribs zou maken, met de aanpassing dat ik dit stukje zou injecteren.
Zaterdagavond laat ( feestje na F1 kwali <
) ge?njecteerd met runder fond, en overnacht laten koelen in de koelkast.
Zondagochtend de ribs ingesmeerd met een laagje worchestersaus en ingewreven met ( voor de eerste keer ) NOSKOS the steak ( mooie rub! )
In een koud ochtend zonnetje de bbq voorbereid voor een low and slow, een ecobrasa snake gemaakt en vlammen maar.
De Q was mooi stabiel op temp (110 graden) gekomen, wat eikenhout erbij en tijd (9:30) om de ribbetjes erop te gooien.
Na 2 uur roken, was ik tevreden over de kleur en de bark en ben ik begonnen met het moppen ( er komt een man bij de dokter en.... nee niet zulke moppen
) van de ribs, daarvoor heb ik een biermopsaus ( mooi woord ) gemaakt van bier (duh) en de competition kosmos brisket mop.
Ook met het oog op uitdroging, hiervoor gekozen, pappen en nat houden dus...
Na 2,5 uur roken en moppen (in totaal 4 uren op de Q) ingepakt met butcher papier, zat mooi in de stall.
Na weer 2 uur (totaal 6,5 uur in de Q) even de prik test gedaan, mocht nog wel langer voelde veel weerstand en temp zat op 68
Vervolgens na 8 uurtjes eraf gehaald en 3 kwartier laten rusten nadat hij even met de folie uitgedampt had.
Na het rusten aangesneden en ik voelde het al aan het snijden, erg droog. Ik vermoed dat deze hollandse gras gevoerde koe toch beter op high and fast gemaakt had kunnen worden
De smaak was verder wel goed, alleen erg droog. Totaal niet te vergelijken met de ribs die ik eerder heb gemaakt, dat was meer draadjesvlees achtig.., dit leek meer op filet.
Heb besloten om het kleiner te snijden en te gebruiken voor bbq beans, er wordt hier niks weggegooid als het even kan
weer een leer momentje :blush:
Bedankt voor het lezen!
Het bleek om een runder piano stukje te gaan, gras gevoerd, op het oog erg mager. Het leek in de verte wel op beef ribs, maar anders dan ik gewend ben van o.a beef&steak

Ik besloot de uitdaging aan te gaan, en ze te behandelen zoals ik normaal gesproken beef ribs zou maken, met de aanpassing dat ik dit stukje zou injecteren.
Zaterdagavond laat ( feestje na F1 kwali <

Zondagochtend de ribs ingesmeerd met een laagje worchestersaus en ingewreven met ( voor de eerste keer ) NOSKOS the steak ( mooie rub! )

In een koud ochtend zonnetje de bbq voorbereid voor een low and slow, een ecobrasa snake gemaakt en vlammen maar.
De Q was mooi stabiel op temp (110 graden) gekomen, wat eikenhout erbij en tijd (9:30) om de ribbetjes erop te gooien.

Na 2 uur roken, was ik tevreden over de kleur en de bark en ben ik begonnen met het moppen ( er komt een man bij de dokter en.... nee niet zulke moppen

Ook met het oog op uitdroging, hiervoor gekozen, pappen en nat houden dus...


Na 2,5 uur roken en moppen (in totaal 4 uren op de Q) ingepakt met butcher papier, zat mooi in de stall.

Na weer 2 uur (totaal 6,5 uur in de Q) even de prik test gedaan, mocht nog wel langer voelde veel weerstand en temp zat op 68
Vervolgens na 8 uurtjes eraf gehaald en 3 kwartier laten rusten nadat hij even met de folie uitgedampt had.

Na het rusten aangesneden en ik voelde het al aan het snijden, erg droog. Ik vermoed dat deze hollandse gras gevoerde koe toch beter op high and fast gemaakt had kunnen worden


De smaak was verder wel goed, alleen erg droog. Totaal niet te vergelijken met de ribs die ik eerder heb gemaakt, dat was meer draadjesvlees achtig.., dit leek meer op filet.
Heb besloten om het kleiner te snijden en te gebruiken voor bbq beans, er wordt hier niks weggegooid als het even kan

weer een leer momentje :blush:
Bedankt voor het lezen!