- Berichten
- 2.559
Hallo Barbecuevrienden
Vakantie dus tijd voor iets bijzonders. Op naar mijn vleesjuwelier Ad Wilde die me kennis heeft laten maken met Grasbuikhaas oftewel haas van de pony. Nog nooit gehad en redelijk onbekend in Nederland. Maar geheel onterecht, wat een supermals vlees is dat. Direct dichtgeschroeid op een hoge temperatuur en daarna indirect tot een kern van 50?C. Daarna 10 minuten in de folie voor de rust. De naam Grasbuik komt uit Belgi? waar pony op de menukaart niet echt liep tot dat een gast het "omdoopte" tot een wat vriendelijkere naam; grasbuik. Daarna populairder dan ooit!
Alleen een beetje olijfolie en wat salty seasoning (zout koriander, peper, paprika en dragon) en het feest is compleet. Gewoon een keer proberen als je het kunt vinden, je zult versteld staan van de smaak!
Foto's spreken voor zich.
Zeker voor herhaling vatbaar!
Gloeiende groet
Camiel de Barbecueman
Vakantie dus tijd voor iets bijzonders. Op naar mijn vleesjuwelier Ad Wilde die me kennis heeft laten maken met Grasbuikhaas oftewel haas van de pony. Nog nooit gehad en redelijk onbekend in Nederland. Maar geheel onterecht, wat een supermals vlees is dat. Direct dichtgeschroeid op een hoge temperatuur en daarna indirect tot een kern van 50?C. Daarna 10 minuten in de folie voor de rust. De naam Grasbuik komt uit Belgi? waar pony op de menukaart niet echt liep tot dat een gast het "omdoopte" tot een wat vriendelijkere naam; grasbuik. Daarna populairder dan ooit!
Alleen een beetje olijfolie en wat salty seasoning (zout koriander, peper, paprika en dragon) en het feest is compleet. Gewoon een keer proberen als je het kunt vinden, je zult versteld staan van de smaak!
Foto's spreken voor zich.







Zeker voor herhaling vatbaar!
Gloeiende groet
Camiel de Barbecueman