BasBQ
Beef en Steak

Grapefruit met spiced rum slagroom en Captain Morgan Hurricane

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.555
Voor de foto wedstrijd moest er een hapje met een passende cocktail gemaakt worden.
Hier ben ik dan maar mee aan de slag gegaan.

Al lang wil ik onderstaande grapefruits maken, dit was nu de uitgelezen kans.

Eerst maar eens de boodschappen;

276F96C5-32A4-4212-A5C4-ED4A7723D97A.jpeg


Hierna de kamado aangemaakt op 250 graden indirect, wel de warmte, niet de directe hitte.

49AFD7B4-059F-40E3-B28F-C14BF26CB478.jpeg


Ondertussen op een klein kookplaatje wat “simple sirup” gemaakt, dit is water met suiker 1 op 1 verhouding.
Straks bij de cocktail heb ik dit nodig.

B950CCA6-5D39-4A7E-86D1-0A95764CE345.jpeg


Toen alles opgelost was ben ik de grapefruits door de helft gaan snijden.

36C6EEB1-6A85-4D65-A893-8B0124A69649.jpeg


Met een scherp mesje heb ik alle segmenten los gesneden.

FC5F99E2-5030-4FDC-A6D9-DAA10B0A1316.jpeg


Om vervolgens een flinke lepel bruine suiker erover te smeren.
Door het vocht van de grapefruits trekt dit er helemaal in.

F9EE0725-D447-4241-A4C4-1F263698E2AA.jpeg


Nu met een rasp wat kaneel er over heen gedaan.

45E30B93-9098-41C7-8E74-EBFF5DA33EE8.jpeg


Hierna mochten ze in een skillet en heb ik ze op de inmiddels warme bbq gezet.

FDBF0FD4-8052-4E4A-BEAA-349C2C2BEF14.jpeg


BF57084A-CE6B-4DDB-98F1-AD8992DF5946.jpeg


Vlug deksel dicht, nu had ik 20 min de tijd voor de slagroom en cocktail.

Een pakje slagroom in een kom gedaan (geleerd dat dit precies 2 cups zijn)
en begonnen met kloppen.

0C5C7E07-52F9-40F2-88B5-53F93A458FAF.jpeg


Zo stug als ik ben geen mixer gepakt maar dit volledig met de hand gedaan.
Laten we het erop houden dat ik de volgende keer gewoon een mixer ga pakken.

Toen de slagroom wat dikker begon te worden heb ik er 2 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel captain Morgan rum en een kwart theelepel vanilleextract bijgedaan.

6335AFDC-FF75-4FFD-B2AB-8B55825F960B.jpeg


Nu alles door geklopt tot het een stevige slagroom was.

Ondertussen gespiekt bij de grapefruits, die zagen er al goed uit.

7AFBC724-855B-410E-B627-776275D20DA3.jpeg


Nu vlug wat crushed ijs gemaakt en de blokjes passievrucht gepureerd.

Toen was alles klaar om tot elkaar te komen.

C319C6FE-912C-4372-981F-F18E3F0C49CA.jpeg


In een maatbeker heb ik 2 delen spiced rum gedaan, samen met 1 deel passievrucht puree, 1 deel citroensap en een half deel simple sirup.

275DE984-0762-4CF6-A044-46E07068923F.jpeg


Dit even flink doorgeroerd en in een mooi glas over de crushed ice ingeschonken.

EE06D4ED-256A-4B50-8297-347FDC190B58.jpeg


De grapefruits met een mooie lepel slagroom erop op een plank gelegd en de cocktail erbij.

BF1A329B-ABE4-47CE-ABAA-05F92873F465.jpeg


Nog een klein beetje decoreren en we kunnen aanvallen!

Het bittere van de grapefruits matcht perfect met het bittere in de cocktail, het zoete van de slagroom is hier dan weer een fijne tegenhanger op.

4417505D-7B33-4716-AB53-AD9D230BC87E.jpeg


Bedankt voor het lezen en @mrooding bedankt voor de uitdaging die het mij weer heeft gebracht.
 
Dat is een hele mooie, je had me al met de grapefruit. Heerlijk.
 
Grapefruit van de bbq! Ziet er verrassend lekker uit.
 
Mooi verslag en plaatjes! Resultaat mag er zijn 👌
 
Dat ziet er heel smakelijk uit. Leuk idee om die grapefruits op de Q te doen!
 
Zalig! Mooi gelukt Chef Zzzjon!
 
Terug
Bovenaan Onderaan