- Berichten
- 257
Hallo lui,
Vandaag voor de eerste keer short ribs gemaakt. Wat was dat smullen zeg.
Een mooi stuk grain fed Angus via de inmiddels vaste lokale vleesleverancier. Wederom op en top kwaliteit. Mooi gemarmerd.
Gisteravond het stuk van 2,4kg getrimd, zon 400 gram vet. Daarna in de koffierub gezet.
Vandaag om 7:00 de wekker en om 7:30 de bbq aangestoken.
Rond half negen ging hij er op. Bbq steady op zo’n 100 graden. Eikenhout er bij.
De zone begon bij mij bij 80 graden, wat aan de late kant maar hij was er toch echt. Enkele uren rond 80 gehangen. Na 8 uren ging hij om hoog. 18:00 klaar en toen ingepakt een half uur laten rusten.
Daar was hij dan: 9 uur en 40 minuten op de bbq; voor mij persoonlijk een record en tevens de moed om nu Brisket te gaan maken.
Het was heerlijk. En erg leuk om te maken. Was wel even wat anders dan een hamburger bakken maar geweldige uitdaging. De gasten hebben gesmuld.
Tot de volgende
Vandaag voor de eerste keer short ribs gemaakt. Wat was dat smullen zeg.
Een mooi stuk grain fed Angus via de inmiddels vaste lokale vleesleverancier. Wederom op en top kwaliteit. Mooi gemarmerd.
Gisteravond het stuk van 2,4kg getrimd, zon 400 gram vet. Daarna in de koffierub gezet.
Vandaag om 7:00 de wekker en om 7:30 de bbq aangestoken.
Rond half negen ging hij er op. Bbq steady op zo’n 100 graden. Eikenhout er bij.
De zone begon bij mij bij 80 graden, wat aan de late kant maar hij was er toch echt. Enkele uren rond 80 gehangen. Na 8 uren ging hij om hoog. 18:00 klaar en toen ingepakt een half uur laten rusten.
Daar was hij dan: 9 uur en 40 minuten op de bbq; voor mij persoonlijk een record en tevens de moed om nu Brisket te gaan maken.
Het was heerlijk. En erg leuk om te maken. Was wel even wat anders dan een hamburger bakken maar geweldige uitdaging. De gasten hebben gesmuld.
Tot de volgende

Laatst bewerkt: