Beef en Steak

gourmetten of toch BBQ?

meinonA

Stoker
Berichten
338
Hallo allemaal,

Woensdag komen er een paar vrienden bij ons eten. In overleg wordt het waarschijnlijk gourmetten.
Weten jullie misschien een twist om er toch een soort BBQtje van te maken?
Ik bedoel niet door er een goeie rub of BBQ saus bij te doen, maar bijvoorbeeld dat er 1 groter stuk vlees vd BBQ is wat toch samen gaat met gourmet en hoge ogen gooit.
Of door iets als een slavinkjes te maken met een twist, maar wel zodat als iemand anders het bakt je altijd een goed resultaat krijgt. Effe cru gezegd: Stel dat je het in zijn eigen vocht in zo een pannetje laat koken dat het nog steeds een goed resultaat wordt.

Ben benieuwd naar jullie reacties

Nu ik dit schrijf heb ik misschien een goed voorzetje voor andere ideeën: buikspek met een glaze en die af laten koelen na dat ie op de BBQ is geweest zodat als je het in je pannetje opwarmt je toch een apart gerecht krijgt.
 
Pulled pork uit de koeling laten opwarmen in een pannetje? Idem met spare ribs.
Mini stukjes snijden van een bavette die men zelf brandt?
 
vind gourmet een heel smerig woord 😁
 
Sowieso is zelf vleesjes bereiden zoals mini shaslick van procureur of eigen gemaakte burgertjes lekkerder dan die 3 halen 2 betalen bakjes van de Jumbo.
 
Een grote fles calvados erbij zetten zodat je met regelmaat alles kunt flamberen.

Heb je toch het oud Hollands grillen binnen. 😂
 
Ik vind jouw eigen idee van het buikspek in plakjes op de gourmetplaat eigenlijk wel sterk! Een beetje Korean bbq idee… als je daarbij ook bijvoorbeeld Koreaans gemarineerde stukjes dungesneden rundvlees bij doet. En kip kan ook in die stijl. Serveer het met Kimchi, slabladeren, rijst en een Ssamjang-achtige saus en je hebt een volledige Korean bbq te pakken 👌🏻
 
Laatst bewerkt:
tnx voor alle berichten. Het is inderdaad uiteindelijk SPG buikspek geworden. We hebben gesmuld.

Wat wel grappig was. 1 van de gasten vroeg hoe ik het liefst mijn vlees bereid. Toen ik Low en slow zei kon ik ook gelijk laten zien wat ik bedoelde.
Was ook erg lekker om het buikspek ong anderhalf uur in de vriezer te doen na dat het vd BBQ af kwam, in plakjes snijden en dan direct op de gourmetplaat of gewoon koud. Erg lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan