BasBQ
Beef en Steak

Gouden BBQ

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Afgelopen weekend waren mijn ouders 50 jaar getrouwd. Toch een momentje en dat moest natuurlijk gevierd worden.
Ter ere hiervan hebben wij een fantastisch lang weekend gehad op een vakantiepark in Rheeze, tesamen met alle kinderen en kleinkinderen.

Uiteraard moest er gedronken, maar ook gegeten worden. Mijn vader wilde graag bbq'n en of ik dat even wilde regelen voor 6 volwassenen en 4 kinderen.
Tuurlijk, doen we dat.....
Ik had echter alleen een wga ter beschikking.
Die wga stond al 2 jaar nieuw en ongebruikt in de schuur, dus mooi moment hiervoor. Alleen mede door de grootte en het geduld van het gezelschap, was het even plannen.

Ik heb geen enkele moeite met een traditionele bbq, maar dan wel op mijn manier.
Menu:

-Spareribs, absolute must!
-Buikspek, in plakken, alternatief voor speklappen
-Hamburgers, van Aberdeen rund
-Kipdijsate
-Zalmfilet op rookplankje voor schoonzus, want de rest wilde vlees.
-Gerookte aardappelsalade
-Gepofte zoete aardappel met tzaziki
-Coleslaw
-Stokbrood

Eerst de spareribs.
Voor het gemak, geduld en vanwege de dagplanning, heb ik deze thuis voorgegaard. Mooie gelegenheid om de Noskos spareribs rub eens te gebruiken. Op 107 graden 2 uur, hierna met boter, suiker en ciderazijn ingepakt voor 1,5 uur. Daarna uitgepakt en laten afkoelen.
Tijdens het opwarmen heb ik de Noskos bbqsaus gebruikt om te lakken.
Dit viel erg in de smaak, al voeg ik de volgende keer nog een klein pitje toe.
20210805_100720.jpg
20210805_101821.jpg
20210805_103510.jpg
20210805_103520.jpg
20210805_125107.jpg
20210805_125819.jpg
20210805_130427.jpg
20210805_144610.jpg

20210807_164805.jpg

Het buikspek had ik 2 dagen van te gemarineerd en ook deze heb ik samen met de ribben van te voren gegaard en hierna in plakken gesneden.
Dit mocht na de ribben op 170 graden voor iets meer dan een uur..
Recept.

Ik gebruik dit recept al sinds dat ik bbq'n heb ontdekt en het blijft mijn favoriete recept.

20210804_211219.jpg
20210805_150225.jpg
20210805_150257.jpg
20210805_162316.jpg
20210805_162623.jpg


De aardappelen voor de aardappelsalade en de gepofte aardappelen mochten er bij.
Dit was de eerste keer dat ik deze salade maakte en absoluut voor herhaling vatbaar. Wat is die lekker zeg. Ik maakte wel vaker zo aardappels klaar, maar altijd warm. De dressing heb ik overigens een dag later pas gemaakt, zodat zeker alles nog goed zou zijn.

De zoete aardappel had ik eigenlijk ook nog niet eerder gepoft, maar op deze manier in folie ook niet bijzonder. Volgende keer in de kolen.


20210805_150728.jpg

20210805_150817.jpg

20210805_150821.jpg


20210805_163956.jpg
20210805_164004.jpg

20210806_113348.jpg


20210806_113539.jpg


Donderdag had ik de spareribs, buikspek, zoete aardappelen en aardappelen voor de salade gegaard. Kipdijsate gestoken en ingevroren.
De volgende dag de dressing en coleslaw gemaakt.

Ik had bewust de kip ingevroren en ook de hamburgers waren diepvries, zodat alles vers aan zou komen na de wereldreis naar Rheeze. 😁

Zaterdag de wga aangemaakt met een kleine starter vol Quebrancha houtskool.
Wat een geweldig ding is die wga toch.
Helaas veel foto's vergeten, maar desalniettemin het was geslaagd. En blijkbaar meer dan voldoende, want we hebben de volgende dag er nog een keer van gegeten en mijn ouders hebben maandag de restjes nog opgemaakt 😂😂.

20210807_172631.jpg
20210807_173518.jpg
20210807_173734.jpg
20210807_175106.jpg
20210807_175108.jpg
20210807_175131.jpg
20210807_180233.jpg




En tja, daarom loopt de planning soms anders... Schuimparty om 19.00u. 😂😂
20210807_190228.jpg


Ps. Het dessert hebben jullie elders al kunnen zien 😉
 
Haha, die Schuimparty! :)

Slimme combi met voorgaren en doorwarmen en ter plekke afgrillen. En dat alles op de WGA. Petje af Chef!
 
Goed bezig geweest zie ik wel. Voor zoveel mensen op zo'n kleine Q knap gedaan.
 
Fijne party zo, nog gefeliciteerd met je ouders!
Mooie gerechten en blije mensen, altijd een goede combi.. mooi gedaan zo op een WGA !
 
Lekker goed gevulde tafel en buikjes, mooi gedaan. (y)
 
Da’s een erg fijn feestmaal!
Wat je zou kunnen doen om de ribs wat pittiger te maken is een combi van The Jerk en The Spareribs. Ik wilde met de Spareribs een vrij toegankelijke rub (kindvriendelijk) dus daarom is hij niet pittig. The Pulled Pork zou je ook kunnen gebruiken, die heeft chipotle erin zitten voor wat kick. En dat is wat ik zelf vaak gebruik. Gewoonte uit de tijd dat the Spareribs er nog niet was 😉
 
Da’s een erg fijn feestmaal!
Wat je zou kunnen doen om de ribs wat pittiger te maken is een combi van The Jerk en The Spareribs. Ik wilde met de Spareribs een vrij toegankelijke rub (kindvriendelijk) dus daarom is hij niet pittig. The Pulled Pork zou je ook kunnen gebruiken, die heeft chipotle erin zitten voor wat kick. En dat is wat ik zelf vaak gebruik. Gewoonte uit de tijd dat the Spareribs er nog niet was 😉
Ah, bedankt. Beide heb ik toevallig staan.
Niet dat ik je zo graag wil sponsoren, maar gewoon om eens te testen wat je er van bakt 😂😂😂😂.

De kruiden en saus zijn idd erg toegankelijk, hetgeen bij de rest erg in de smaak viel. Dus missie geslaagd😁.
Ik vind ze zelf ook lekker hoor, maar volgende keer eens combineren voor iets meer pit.
 
Nou Remco dat is een mooi, gezellig en lekker weekend geweest.
Nog gefeliciteerd met het 50 jarig huwelijk van je ouders 🥳🥂 toevallig ook net twee 50jarig huwelijksfeestjes achter de rug, van mijn ouders en van mijn oom & tante.

Je hebt goed je best gedaan, de gerechten zien er stuk voor stuk vurrukkulluk uit 🥰 en die laatste foto 🤩 schitterend, heerlijk zo'n schuimparty!
 
flink uitgesloofd kerel. Maar terecht, tis niet niks 50 jr getrouwd. Gefeliciteerd.
Mooie lekkere gerechten gemaakt.

Geen voeten op de fotos 🤓
 
Dat is een beste maaltijd! Mooie uitdaging om dat allemaal op de WGA te doen.
Op de Zandstuve geweest? Daar gaan wij komende week, uiteraard ook met de WGA, heen.
 
Dat is een beste maaltijd! Mooie uitdaging om dat allemaal op de WGA te doen.
Op de Zandstuve geweest? Daar gaan wij komende week, uiteraard ook met de WGA, heen.
Ja klopt. Is een prima park.
Doe Cobus de groeten 😂.
 
Je hebt je op deze feestelijke dag weer van de allerbeste kant laten zien.
Goede combi om de Q's zo te gebruiken en de gerechten voor te bereiden.
 
Gefeliciteerd nog met je ouders

mooi thuis voorbereid zodat het alleen nog maar opgewarmd hoefde te worden op je “nieuwe” WGA. Ziet er allemaal goed uit en je ouders 3 dagen er van kunnen genieten 👍🏻
 
Ja Thanks allemaal.
Het was zeker goed zo.
En een stuk lekkerder dan de standaard spareribs en speklapjes uit de supermarkt.
 
Gaaf gemaakt en wat een feestmaal is het geworden. Zo veel leuker als in een restaurant te gaan zitten. Die aardappelsalade doet het hier ook erg goed als bijgerecht. En een leuk idee om het buikspek zo te gebruiken ipv de standaard speklap.
 
Van harte gefeliciteerd Remco. Je hebt er een heus feestmaal van gemaakt. Volgende keer zeker de zoete aardappelen tussen de kolen. Vinden wij hier heerlijk met een yoghurtsausje met versgesneden kruiden 🤤
 
Terug
Bovenaan Onderaan