- Berichten
- 948
GOLDEN SYRUP
Is een recept van The Waitakere Redneck?s Kitchen
Benodigdheden:
200gr Kristal suiker
50ml water
1kg Kristal suiker
600ml kokend(!) water
3 eetlepels citroensap
1.
In een sauspan (pan met dikke bodem) op middelhoog vuur combineer 200gr suiker en 50ml water.
Verhit tot kookpunt en ga door totdat het mengsel karameliseert en donkergoude kleur krijgt.
kan ff duren (was bij mij zo?n 10 min) maar als het begint te kleuren kan het snel gaan. Tijdens dit proces pan blijven bewegen boven vuur (roeren mag ook maar mensgel dat aan lepel blijft zitten wordt hard en is dan wat lastiger schoonmaken.
2.
Kokend water toevoegen (let op dit kan spetteren) rest van de suiker en de citroen.
3.
Laat het geheel opwarmen tot 110gr C. (kan een half uur tot 45min duren)
4.
Verdelen over gesteriliseerde glazen potten (Gewoon HAK potjes die een paar minuten in kokend water hebben gelegen)
Mengsel komt op dit moment behoorlijk vloeibaar over maar zal dikker worden bij afkoeling. Vanaf nu is het GOLDEN SYRUP
(Tip: Is om wat voor reden de syrup te vloeibaar, gewoon weer aan de kook brengen en even door laten koken. Is ze te dik, een nieuwe halve batch maken en de dikke syrup daaraan toevoegen.)
Is een recept van The Waitakere Redneck?s Kitchen

Benodigdheden:
200gr Kristal suiker
50ml water
1kg Kristal suiker
600ml kokend(!) water
3 eetlepels citroensap
1.
In een sauspan (pan met dikke bodem) op middelhoog vuur combineer 200gr suiker en 50ml water.
Verhit tot kookpunt en ga door totdat het mengsel karameliseert en donkergoude kleur krijgt.
kan ff duren (was bij mij zo?n 10 min) maar als het begint te kleuren kan het snel gaan. Tijdens dit proces pan blijven bewegen boven vuur (roeren mag ook maar mensgel dat aan lepel blijft zitten wordt hard en is dan wat lastiger schoonmaken.
2.
Kokend water toevoegen (let op dit kan spetteren) rest van de suiker en de citroen.
3.
Laat het geheel opwarmen tot 110gr C. (kan een half uur tot 45min duren)
4.
Verdelen over gesteriliseerde glazen potten (Gewoon HAK potjes die een paar minuten in kokend water hebben gelegen)
Mengsel komt op dit moment behoorlijk vloeibaar over maar zal dikker worden bij afkoeling. Vanaf nu is het GOLDEN SYRUP
(Tip: Is om wat voor reden de syrup te vloeibaar, gewoon weer aan de kook brengen en even door laten koken. Is ze te dik, een nieuwe halve batch maken en de dikke syrup daaraan toevoegen.)




