- Berichten
- 410
Dit weekend golden ribs gemaakt volgens deels het recept van Jord Althuizen. Het speciale van deze golden ribs is dat de rub veel kurkuma bevat waardoor het een heel andere smaak wordt als de standaard rubs. De avond van te voren de ribben ontvliest en in de rub gezet. De volgende dag met 110 graden de ribben 2 uur lang gerookt mbv hickory en appelhout.
Ondertussen een glaze gemaakt van gepureerde/gekookte ananas met nog wat andere ingredienten.
De ribben ingepakt nadat ze na 2 uur er zo uit zagen:
Toen de glaze opgedroogd was, ongeveer een half uur de ribben er af gehaald. De foto doet ze niet helemaal een eer aan maar ze waren erg lekker geworden. Er zat een mooie bark op, kwamen mooi van de ribben af maar anders toch een klein beetje bite. Het enige wat ik de volgende keer aanpas is hoe pittig ze zijn. Voor mij ging het wel maar voor sommige was het redelijk pittig.
Ondertussen een glaze gemaakt van gepureerde/gekookte ananas met nog wat andere ingredienten.
De ribben ingepakt nadat ze na 2 uur er zo uit zagen:
Toen de glaze opgedroogd was, ongeveer een half uur de ribben er af gehaald. De foto doet ze niet helemaal een eer aan maar ze waren erg lekker geworden. Er zat een mooie bark op, kwamen mooi van de ribben af maar anders toch een klein beetje bite. Het enige wat ik de volgende keer aanpas is hoe pittig ze zijn. Voor mij ging het wel maar voor sommige was het redelijk pittig.