- Berichten
- 191
Het maken van Golden bacon stond al enige tijd op mijn lijstje en het moest er dus maar eens van komen.
Had nu inmiddels Pinksalt binnen gekregen en met behulp van de bacon calculator konden we aan de slag
.
Het recept van Mike v. R. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1045.0. Dank daarvoor.
De ingredi?nten.
Toen ik de ingredi?nten ging mengen bleek het een dikke, stugge pasta te worden. Begon te twijfelen of ik het wel goed had gedaan.
Gelukkig had ik meteen wat tips van Ceriel via de shoutbox gekregen. Nadat ik de dikke pasta op het buikspek had aangebracht en enkele minuten had gewacht ging het meteen stukken beter. Door wat vochtopname kun je het uiteindelijk veel beter inmasseren en verdelen.
Alles uiteindelijk mooi gemengd, verdeeld en in de ziplock zak van Ikea gedaan. Dit blijven ideale zakjes.
Na 7 dagen pekelen (dagelijks draaien), schoon spoelen en 24 uur drogen in de koelkast, kon het stuk de bbq op. Samen met wat kersenhout het stuk in circa twee uur naar de 65 graden gebracht.
Na 15 minuten afkoelen meteen de zwoerd eraf gesneden. Dit ging beter dan verwacht. De volgende keer toch maar meteen bacon zonder zwoerd bestellen.
Na een nachtje rusten in de koelkast, het stuk op de snijmachine gesneden.
En nu hebben we weer een mooi voorraadje in de vriezer liggen.
Had nu inmiddels Pinksalt binnen gekregen en met behulp van de bacon calculator konden we aan de slag

Het recept van Mike v. R. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1045.0. Dank daarvoor.
De ingredi?nten.

Toen ik de ingredi?nten ging mengen bleek het een dikke, stugge pasta te worden. Begon te twijfelen of ik het wel goed had gedaan.
Gelukkig had ik meteen wat tips van Ceriel via de shoutbox gekregen. Nadat ik de dikke pasta op het buikspek had aangebracht en enkele minuten had gewacht ging het meteen stukken beter. Door wat vochtopname kun je het uiteindelijk veel beter inmasseren en verdelen.
Alles uiteindelijk mooi gemengd, verdeeld en in de ziplock zak van Ikea gedaan. Dit blijven ideale zakjes.

Na 7 dagen pekelen (dagelijks draaien), schoon spoelen en 24 uur drogen in de koelkast, kon het stuk de bbq op. Samen met wat kersenhout het stuk in circa twee uur naar de 65 graden gebracht.



Na 15 minuten afkoelen meteen de zwoerd eraf gesneden. Dit ging beter dan verwacht. De volgende keer toch maar meteen bacon zonder zwoerd bestellen.
Na een nachtje rusten in de koelkast, het stuk op de snijmachine gesneden.

En nu hebben we weer een mooi voorraadje in de vriezer liggen.
