BasBQ
Beef en Steak

Goedkope steak omvormen tot een dure...?

willyowinki

Stoker
Berichten
325
Een beetje rommelen in google bracht me op het volgende adres van een ontzettend interessant vrouwtje dat koken kan.
Ze gaf een methode aan,die mits goed toegepast,ertoe moet leiden dat wij wat geld kunnen overhouden voor andere leuke dingen als wij steaks kopen.Zij geeft aan dat het niet strikt noodzakelijk is een dure steak te kopen om een dure steak te kunnen eten.
Het klinkt allemaal logisch;of het uitkomt is iets dat ieder voor zich moet ervaren.
Kijk eens op "Steamy kitchen.com" en zoek op: Steak Recipe:Turning cheap...etc. van 28.08.2007
 
we zullen eens kijken Willy
 
Klinkt interessant genoeg om eens te proberen.

Er zijn wel veel tegenstrijdige berichten (50/50)in het commentaar op de site. (maar gelukkig ben ik eigenwijs genoeg, om het dan toch te proberen  :D )

Mac
 
Komt overeen met de bevindingen van de Serious Eats site specialist. Dus zal wel goed zitten hoor.
 
Mac zei:
Er zijn wel veel tegenstrijdige berichten (50/50)in het commentaar op de site.

Mac

Maar Mac,je weet toch allang dat je niet alles moet geloven wat iedereen rond loopt te bl?ren?  Z?lf ervaren;dat moet je leidraad zijn.
(Geleerd van een prominent forumlid hier).
 
Daar heb je volkomen gelijk in hoor Willy.
Je hoort mij ook niet klagen, maar ik verbaas mij alleen.
 
Toch een keer proberen..
 
Toch benieuwd.
Verschillende mensen schrijven dat ze het gingen proberen. Maar ik lees geen resultaten hoe het iss gegaan?

En, zou het ook met kipflet werken? Om wat meer smaak daar aan te geven?
 
Werkt met rundvlees prima!
Wel wat hoog op smaak, maar als je daar van houdt, dan is dat geen probleem. Als je normaal vrij zoutarm eet, dan is het wellicht ietsjes aan de zoute kant.
Wel merkbaar veel vocht uit je vlees als je goedkoper vlees gebruikt. Met goed vlees valt er weinig vocht weg te poetsen naderhand.

Of het met kip werkt? Ik denk het wel.
 
voor mij niet onbekend .. (koud) roken van vis en vlees e.d laat ik het nog langer int zout.

maar volgens mij doen jullie (en ik straks ook) het zelfde al hoor  :D
bijv. de rubs op de ribs en pp e.d .. die liggen ook zeker een uur te rusten voor ze de q op gaan toch?
alleen het vocht blijft op het vlees en helpt met karameliseren in q mi.
das mijn gedachte dan he hierover.
 
Terug
Bovenaan Onderaan