BasBQ
Beef en Steak

Goedenavond allemaal

 
 

Uranday

Kooltjesharker
Berichten
130
Hallo Allemaal,

Voor ik begin met posten op allerhande topics wil ik mezelf eerst even voorstellen. Ben Patrick, 34, it-er en nu sinds een week in het bezig van een kamado Joe Classic. Ik heb lang gewacht met deze aankoop maar oh oh oh, wat ben ik er blij mee. Ik had ad ooit een van pisbakken staal gemaakte offset smoker/bbq die niet heel best, maar ik heb me er wel mee vermaakt. Lang getwijfeld tussen verschillende merken maar prijs/kwaliteit leek me dit toch een erg goede optie. En tot nu toe nog geen spijt, temp blijft heel stabiel en hij brand erg zuinig.

Score van afgelopen week:
- Hele kip (iets te droog)
- Spareribs (goddelijk)
- Warm gerookte zalm (nog beter)

Voor volgende week op de planning:
- Pulled Pork
- Entrecot
- Pizza

Todo:
- Brisket (Nog nooit gemaakt)
- Koud gerookte zalm (moet het iets kouder worden)
- Kaas
- Buikspek
- Ander vlees wat low en slow moet (suggesties welkom)

Vooral voor de stukken vlees die langer moeten wil ik me verdiepen in een PID controller. Ik zag al iets staan over de heatermeter, alleen mijn soldeer skills zijn niet zo best... Maar goed, dat is een ander topic dus daar ga ik jullie hier niet mee vervelen.

Fijne avond!
Patrick
 
Welkom Patrick, en pulled pork is altijd wel een goede voor het low and slow.
 
Welkom, en probeer eens Picanha en het gebruik van een zoutsteen voor je zalm
 
Van harte welkom bij het Genootschap!
 
Bedankt voor de tips grillmeister. Ik ga me in beide eens verdiepen. De Picanha ziet er iig  erg lekker uit.
 
Welkom bij de club
 
Welkom!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan