- Berichten
- 142
Gisteren hebben we een hele kip ontdaan van zijn botten en gevuld met een probeersel. Dit hebben we in het verleden al eens gedaan maar de laatste poging was erg flauw. De missie was dan ook een goed gevulde kip met oempf.
Om te beginnen met de kip (1250gr Gildehoen). De vleugels bestaan uit 3 delen met daartussen twee gewrichten. De vleugels snijden we er af op het eerste gewricht om daar 'lolly's' van te maken. Door het laatste bot er af te snijden en 1 van de twee parallelle botten te verwijderen kun je het vlees oprollen en deze separaat klaarmaken. Wij hebben ze met soja saus en de cheecky chicken rub van Jord Althuizen ingesmeerd.
Aan de kant van de kop zit de wish bone. Door je mes daar langs te halen kun je die makkelijk los snijden en verwijderen.
Als je de rug open snijdt kun je het vlees voorzichtig van het karkas af trekken.
Bij de vleugels en poten is het mogelijk dat je met je mes het gewricht even los moet snijden. De filets kunnen eventueel achterblijven. Die kun je achteraf los halen. Hier moet je toch de welbekende witte pees nog even uit snijden.
Je houdt dan het vel, het vlees, de vleugels en poten over.
Met de achterkant van een zwaar mes kun je het uiteinde van de poten breken door er op te slaan. Vervolgens schraap je vanaf de bovenkant van de poten het vlees los van het bot. Snij het vlees los rondom het gewricht en ga verder met het tweede bot.
Richting het eind kun je het er zo uit trekken. Het laatste stopje kan blijven zitten. Dat zorgt er voor dat de poot mooi dicht blijft. Het overgebleven bot van de vleugels kun je op de zelfde manier verwijderen. Pak hem aan het uiteinde beet, duw hem binnenstebuiten terwijl je het vlees van het bot schraapt.
Nu heb je alleen maar een vel, vlees, twee stompjes en twee lolly's over.
Als vulling hebben we 250 gram halfom gehakt gemengd met 140 gram chorizo. Daar hebben we 3/4 ui, twee tenen knoflook, parmezaanse kaas, flink kerrie en paprikapoeder, een paar druppels limoensap, provencaalse kruiden en zout aan toegevoegd. Om zeker te maken dat hij niet flauw zou worden hebben we wat oempf aan toegevoegd (een halve madame jeanette). Met dit mengsel hebben we de kip gevuld.
Daarna hebben we de kip dichtgebonden en de buitenkant van een laagje zout voorzien.
Na twee uur indirect met een beetje kersenhout erop hebben we een super mals en sappig stukje kip. En flauw was hij zeker niet!
Om te beginnen met de kip (1250gr Gildehoen). De vleugels bestaan uit 3 delen met daartussen twee gewrichten. De vleugels snijden we er af op het eerste gewricht om daar 'lolly's' van te maken. Door het laatste bot er af te snijden en 1 van de twee parallelle botten te verwijderen kun je het vlees oprollen en deze separaat klaarmaken. Wij hebben ze met soja saus en de cheecky chicken rub van Jord Althuizen ingesmeerd.

Aan de kant van de kop zit de wish bone. Door je mes daar langs te halen kun je die makkelijk los snijden en verwijderen.

Als je de rug open snijdt kun je het vlees voorzichtig van het karkas af trekken.

Bij de vleugels en poten is het mogelijk dat je met je mes het gewricht even los moet snijden. De filets kunnen eventueel achterblijven. Die kun je achteraf los halen. Hier moet je toch de welbekende witte pees nog even uit snijden.

Je houdt dan het vel, het vlees, de vleugels en poten over.

Met de achterkant van een zwaar mes kun je het uiteinde van de poten breken door er op te slaan. Vervolgens schraap je vanaf de bovenkant van de poten het vlees los van het bot. Snij het vlees los rondom het gewricht en ga verder met het tweede bot.

Richting het eind kun je het er zo uit trekken. Het laatste stopje kan blijven zitten. Dat zorgt er voor dat de poot mooi dicht blijft. Het overgebleven bot van de vleugels kun je op de zelfde manier verwijderen. Pak hem aan het uiteinde beet, duw hem binnenstebuiten terwijl je het vlees van het bot schraapt.

Nu heb je alleen maar een vel, vlees, twee stompjes en twee lolly's over.

Als vulling hebben we 250 gram halfom gehakt gemengd met 140 gram chorizo. Daar hebben we 3/4 ui, twee tenen knoflook, parmezaanse kaas, flink kerrie en paprikapoeder, een paar druppels limoensap, provencaalse kruiden en zout aan toegevoegd. Om zeker te maken dat hij niet flauw zou worden hebben we wat oempf aan toegevoegd (een halve madame jeanette). Met dit mengsel hebben we de kip gevuld.

Daarna hebben we de kip dichtgebonden en de buitenkant van een laagje zout voorzien.

Na twee uur indirect met een beetje kersenhout erop hebben we een super mals en sappig stukje kip. En flauw was hij zeker niet!
