Hallo,
Na wat zoekwerk heb ik mijn gietijzeren pannen van Le Creuset geseasoned, dit had ik nog nooit gedaan , en er zaten al roestplekjes op het randje. Nu heb ik ze goed afgewassen met zeep, geschrobt met zout, warm gestookt zodat ze konden drogen, en ingesmeerd met crisco, na en uur op 180 graden nog een keer ingesmeerd met crisco, en het overtollige vet weggehaald met keukenpapier.
Na twee uur in de oven zijn mijn pannen heel vies kleverig, en niet duidelijk niet in orde. Hoe kan ik dit het best aanpakken? Hoe krijg ik de oude laag seasoning er af? En wat kan ik doen om te voorkomen dat het weer gebeurt?
Na wat zoekwerk heb ik mijn gietijzeren pannen van Le Creuset geseasoned, dit had ik nog nooit gedaan , en er zaten al roestplekjes op het randje. Nu heb ik ze goed afgewassen met zeep, geschrobt met zout, warm gestookt zodat ze konden drogen, en ingesmeerd met crisco, na en uur op 180 graden nog een keer ingesmeerd met crisco, en het overtollige vet weggehaald met keukenpapier.
Na twee uur in de oven zijn mijn pannen heel vies kleverig, en niet duidelijk niet in orde. Hoe kan ik dit het best aanpakken? Hoe krijg ik de oude laag seasoning er af? En wat kan ik doen om te voorkomen dat het weer gebeurt?