BasBQ
Beef en Steak

Gevulde varkenshaas

 
 

dromer1967

Pitmaster
Berichten
537
Ik lees het forum over het algemeen meer dan dat ik een run post (zo bijzonder zijn ze meestal ook niet  :D) maar deze gevulde varkenshaas was toch wel lekker en geslaagd dus wil ik graag met jullie delen.

Heb de bbq voorbereid voor low & slow op rond de 110 graden. Wat rookhout erop gegooid voor de smaak.

De ingredi?nten:

2017-04-08%2018.07.57.jpg


De varkenshaas gevlinderd en platgeslagen.

2017-04-08%2018.35.38.jpg


Na vullen en omwikkelen met spek, dichtbinden met slagerstouw.

2017-04-08%2018.58.06.jpg


En natuurlijk een actiefoto anders is het niet gebeurd  B-)

2017-04-08%2019.03.04.jpg


En uiteindelijk het resultaat op het bordje. Geen mooie foto maar ik had trek en het was lekker  :D Servies voor diversen onder ons weer zeer bekend  ;)

2017-04-08%2020.14.45.jpg


Ondanks dat de run zelf niet helemaal vlekkeloos verliep (de pitprobe zat even tegen het vlees aan waardoor de temperatuur van de bbq leek te dalen. Daardoor opgestookt en uiteindelijk natuurlijk een overshoot tot 120-130 graden) is het resultaat zeer smakelijk. Sappig vlees met een lekkere vulling.

Bedankt voor het kijken :)
 
Lekker hoor
 
Ziet er lekker uit hoor!
 
ik had zo bij je aan willen schuiven
 
Altijd super lekker gevulde varkenshaas.
 
Lekker...
Wat zat er allemaal in de vulling?
 
Ren? zei:
Lekker...
Wat zat er allemaal in de vulling?

Zie eerste foto :)
-Potje zongedroogde tomaatjes in olie
-Verse basilicum
-Paar lente-uitjes
-Paar teentjes knoflook
-Potje pijnboompitten
-feta
-2 eetlepels harissa

Dit alles in de blender om er een smeerbare pasta van te maken.

Paar basilicum blaadjes op de opengevouwen varkenshaas leggen. Daarop de pasta smeren. Dan dichtvouwen en omwikkelen met spek.
 
Terug
Bovenaan Onderaan