- Berichten
- 142
Vandaag stond een regelmatig terug kerend gerecht op de planning. Gevulde tomaten. Helemaal vega. En ook bij onze 2 kinderen een grote hit.
Eerst snij je de tomaten in.
Dan vouw je ze open en breng ze op smaak met peper en zout.
Dan verder met het maken van de vulling. Deze bestaat uit, lente ui, peterselie, olijven en feta kaas.
Als je alles gesneden hebt doe het dan in een bak. Meng het goed door en maak op smaak met peper en zout.
Vul dan de tomaten. Dit hoeft niet super netjes maar die er gewoon zo veel mogelijk in. Wat over is kan gewoon boven op.
Toen de Q aangestoken en mooi op temperatuur laten komen. Ik heb ondertussen wel geleerd dat je dit ruim op tijd moet doen en niet te haastig kort van te voren.
Toen alles warm was (180 graden) de schaal er op gezet. De tomaten hebben ongeveer een half uurtje nodig. Maar ik heb het op kerntemperatuur gedaan. 80 graden dan weet je zeker dat alles heet is.
Wat me opvalt als ik dit gerecht maak op de Q is dat het vocht van de tomaten veel meer bewaart blijft en niet allemaal verdampt. Ik heb dit ook vaak in een gewoon hete lucht oven gemaakt en dan is dat vocht bijna allemaal weg.
Ondertussen de s’mores gemaakt zodat die op de Q kunnen als het eten op is.
Eerst de bodem bedekt met pure chocolade. Toen de Marshmello’s er op gedaan.
Tomaten waren erg lekker. Dus toen de s’mores er op gedaan 240 graden 7 minuutjes.
Met een rol koekjes er bij was dit een prima nagerecht. De kinderen konden er niet vanaf blijven.
Dat was het weer voor deze keer.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Eerst snij je de tomaten in.
Dan vouw je ze open en breng ze op smaak met peper en zout.

Dan verder met het maken van de vulling. Deze bestaat uit, lente ui, peterselie, olijven en feta kaas.

Als je alles gesneden hebt doe het dan in een bak. Meng het goed door en maak op smaak met peper en zout.

Vul dan de tomaten. Dit hoeft niet super netjes maar die er gewoon zo veel mogelijk in. Wat over is kan gewoon boven op.
Toen de Q aangestoken en mooi op temperatuur laten komen. Ik heb ondertussen wel geleerd dat je dit ruim op tijd moet doen en niet te haastig kort van te voren.
Toen alles warm was (180 graden) de schaal er op gezet. De tomaten hebben ongeveer een half uurtje nodig. Maar ik heb het op kerntemperatuur gedaan. 80 graden dan weet je zeker dat alles heet is.
Wat me opvalt als ik dit gerecht maak op de Q is dat het vocht van de tomaten veel meer bewaart blijft en niet allemaal verdampt. Ik heb dit ook vaak in een gewoon hete lucht oven gemaakt en dan is dat vocht bijna allemaal weg.
Ondertussen de s’mores gemaakt zodat die op de Q kunnen als het eten op is.
Eerst de bodem bedekt met pure chocolade. Toen de Marshmello’s er op gedaan.

Tomaten waren erg lekker. Dus toen de s’mores er op gedaan 240 graden 7 minuutjes.

Met een rol koekjes er bij was dit een prima nagerecht. De kinderen konden er niet vanaf blijven.

Dat was het weer voor deze keer.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk