BasBQ
Beef en Steak

Gevulde Sukaderol

ZBBQZ

Stoker
 
 
 
Berichten
304
Een tijdje geleden heb ik bij mijn slager een stuk sukade van meer dan 2 kilo gekocht. Deze had hij voor mij gevacumeerd, waarna ik deze nog 2 weken in de koelkast (2e koelkast) op 2 graden heb laten besterven/rijpen. Daarna heb ik de zeen uit de sukade gesneden (met dank aan Frits, zie http://www.bbqgenootschap.nl/forum/tips-tricks-tutorials/sukade-schoonmaken/) en had ik twee gelijke delen. we hebben een deel gegeten en het andere deel (kilo) had ik ingevroren,

Vandaag kreeg ik er spontaan trek in en het leek mij leuk om hem te vullen en daarna op de BBQ met een klein beetje rookhout te leggen.

De vulling heb ik maar een beetje verzonnen en in een pannetje bereid. De ingredi?nten waren: fijngesneden ontbijtspek, kastanje champignons, pijnboompitten, klein teentje knoflook, wat bieslook, pezo en een snufje Magic Dust. Na het afkoelen het vlees met daarin de vulling opgerold en opgebonden. Helaas heb ik hier geen foto's van. Stom maar ik dacht toen nog niet aan het genootschap. :blush:

Hier wat foto's die ik er wel van heb:


wM0CZdp.jpg



Na de low en slow tijd voor de sear (moment van de foto is nog tijdens het opvuren. Later likten de vlammen aan het vlees, maar helaas is dat nooit gebeurd  :-S)


8EJEJzm.jpg



En dan hier het resultaat:

XK7jQni.jpg


5QaYnz1.jpg



Het was heerlijk!

Z.
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Ik geloof meteen dat het heerlijk was !
 

Lin

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.301
Ziet er mooi uit!
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.129
Leuke manier om zo'n stuk vlees klaar te maken ook!
 

A3aan84

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
526
Dat ziet prachtig uit! Het vlees is ook mooi rood gebleven. Dat zal wel gesmaakt hebben.
 

Jappert

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.041
Wauw ziet dat er ff lekker uit.
 

Alflies

Stoker
 
 
Berichten
336
Volgens mij lust ik dat ook
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
Dat ziet er idd prima uit!
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.395
Wil ik best voor je proeven hoor!
 
Bovenaan Onderaan